0530 708 54 54
0530 708 54 54
28 Temmuz 2021 Çarşamba 16:47:00 - Güncelleme:28 Temmuz 2021 Çarşamba 16:47:00

İsrail parlamentosunda olay: Filistinli milletvekili aşırı sağcı parlamento üyesini kovdurdu

İsrail parlamentosunda ilginç anlar yaşandı. Parlamentonun aşırı sağcı üyesi Itamar Ben Gvir, Meclis Başkan Yardımcısı olan Ahmed el-Tıybi'ye “terörist” diyince yaka paça dışarı atıldı.

İsrail parlamentosunda ilginç anlar yaşandı. Meclise Netanyahu ile yapılan bir anlaşma ile giren ırk üstünlüğü yanlısı Itamar Ben Gvir, Filistinlileri temsil eden ve aynı zamanda İsrail devletinin yasama organı Knesset'te Meclis Başkan Yardımcısı olan Ahmed el-Tıybi'ye "bay konuşmacı" olarak hitap etmeyi reddetti.

Tartışmanın büyüyünce aşırı sağcı Ben-Gvir, et-Tıybi'yi "Suriye Parlamentosu üyesi olması gereken bir terörist" olarak nitelendirdi. Et-Tıybi ise kendisine yönelik terörist ifadesini kullandığı için Knesset güvenliğine, Ben-Gvir'i Knesset'ten kovmaları talimatını verdi.

Güvenlik güçleri, çıkmayı reddeden Ben-Gvir'i Knesset'ten yaka paça dışarı çıkarttı. O anlar saniye saniye kameralara yansıdı.

Etiketler : Ben-Gvir Knesset Suriye Parlamentosu üyesi TERÖRİST İsrail parlamentosu
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX