0530 708 54 54
0530 708 54 54
08 Aralık 2019 Pazar 08:00:00 - Güncelleme:08 Aralık 2019 Pazar 08:00:00

Uludağ tıklım tıklım

Kış turizminin göz bebeği Uludağ’da, yoğun kar sonrası sezon başladı. Binlerce tatilci, kayak pistlerini doldurdu. Otellerdeki doluluk oranı yüzde 80’e ulaştı. 

Türkiye’nin en önemli kayak ve kış turizm merkezi Bursa Uludağ, birkaç gündür aralıksız devam eden kar ve tipinin ardından beyaz örtüyle kaplandı. Kar kalınlığının 30 santime yükselmesiyle rezervasyon yaptıran yerli ve yabancı turistler Uludağ’a akın etti. 

DOYASIYA EĞLENDİLER 

Tatilcilere günübirlikçiler de eklenince yoğunluk daha da arttı. Otellerde doluluk oranı yüzde 80’e ulaştı. Bazı tatilciler, pistlerde kayak ve snowboard yaptı, bazıları da yanlarında getirdikleri plastik kızaklar veya çöp poşetleriyle kaymanın tadının çıkardı. Kimi tatilciler de ailecek kar topu oynayarak eğlenceli anlar yaşadı. Kayak pistlerinin açıldığını duyar duymaz yola çıktığını söyleyen İlkay Yıldız, “İlk defa geliyorum. Kar çok güzel, kayak pistleri de harika, doyasıya eğleniyoruz” dedi. 

REKOR BEKLENİYOR 

Yaşanan yoğunluk, bölgedeki işletmecileri de sevindirdi. Uludağ’daki bir otelin müdürü Harbi Türk, “Kar beklenenden geç geldi ama olsun. Yağışla birlikte hemen kayak pistlerimizi hazırladık. Vatandaşlarımızın ve turistlerin ilgisinden gayet memnunuz” dedi. Bir otelin turizm koordinatörü olan Murat Altuğ Kargı ise “Rezervasyonlar hızla artmaya devam ediyor. Son 10 yılın en iyi kış sezonu olacağını tahmin ediyorum. Aralık ayının son haftası, yılbaşı ve sömestr tatilinde neredeyse yüzde 100 doluluğa ulaşmayı hedefliyoruz. Bütün misafirleri kayak severleri Uludağ'a bekliyoruz” dedi. 

YAĞIŞ DEVAM EDECEK  

Bursa Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, Hava sıcaklığının en düşük sıfırın altında 9, en yüksek sıfırın altında 2 derece olarak ölçüldüğü Uludağ’da kar yağışının bir süre boyunca devam etmesi bekleniyor. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX