0530 708 54 54
0530 708 54 54
18 Nisan 2017 Salı 14:08:00 - Güncelleme:18 Nisan 2017 Salı 14:26:00

2017 TEOG 2. Dönem Sınavı ne zaman? TEOG saat kaçta sınav saatleri ve süreleri

TEOG 2.dönem sınavına sayılı günler kaldı. Milyonlarca ailenin çocuğunu yakından ilgilendiren TEOG sınavı 26-27 Nisan tarihlerinde gerçekleşecek. İki günde yapılacak olan TEOG sınavının ilk 26 Nisan'daki Türkçe sınavıyla başlayacak. TEOG sınavı saat kaçta başlayacak? Sınav saatleri ve süreleri nedir? Uyulması gereken tüm kurallara ve TEOG ile ilgili tüm detaylara haberimizde ulaşabilirsiniz. İşte TEOG sınavıyla ilgili ayrıntılar.....

 

Temel Eğitimden Orta Öğretime Geçiş Sınavı-TEOG  2. dönem sınavı oldukça merak ediliyor. TEOG sınavı ne zaman yapılacak? Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavlarıyla alakalı olarak birçok öğrenci Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) resmi internet sitesini ziyaret etmeye başladı. TEOG sınavları iki günde yapılacaktır. 26 Nisan 2017 tarihinde yapılacak olan ilk sınav Türkçe sınavıdır. Sınavların yapılacağı ikinci günde yani 27 Nisan 2017 tarihinde ise Fen Bilimleri sınavı, saat 09.00’da başlayacaktır. TEOG sınavına girecek olan öğrenciler, sınavın ilk gününde Türkçe, Matematik ile birlikte Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sınavlarına gireceklerdir. Bu üç sınav için toplamda 6 tane soru sorulacaktır. Sorulacak olan 60 soru için cevaplandırma süresi olarak 120 dakika verilecektir. 

 

E-OKUL SİSTEMİNE GİRİŞ İÇİN TIKLAYIN...

 

TEOG sınav saatleri

TEOG sınavları iki günde yapılacaktır. 26 Nisan 2017 tarihinde yapılacak olan ilk sınav Türkçe sınavıdır. Sınav saat 09.00’da başlayacaktır. Matematik sınavı saat 10.10’da, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sınavı ise saat 11.20’de başlayacaktır. 
 
Sınavların yapılacağı ikinci günde yani 27 Nisan 2017 tarihinde ise Fen Bilimleri sınavı, saat 09.00’da başlayacaktır. T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük sınavı saat 10.10’da, Yabancı Dil sınavı ise saat 11.20’de başlayacaktır. Her sınav için öğrencilere 20’şer soru sorulacak ve sınavlar için 40’ar dakika süre verilecektir. 

 

TEOG sınavında hangi derslerden soru çıkacak?
 

TEOG sınavına girecek olan öğrenciler, sınavın ilk gününde Türkçe, Matematik ile birlikte Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sınavlarına gireceklerdir. Bu üç sınav için toplamda 6 tane soru sorulacaktır. Sorulacak olan 60 soru için cevaplandırma süresi olarak 120 dakika verilecektir. 
 
TEOG sınavının yapılacağı ikinci günde ise Yabancı Dil, Fen Bilimleri ile T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersleri için sınav yapılacaktır. Sınavda 3 ders için 60 soru sorulacak olup bu soruların cevaplandırılması için öğrencilere 120 dakika süre verilecektir. 
 
TEOG sınavı için 8. Sınıf olan öğrenciler, lise eğitimine geçebilmek için 6 farklı dersten sınava gireceklerdir. Sınavlardan alınacak puanlar ile de öğrenciler puanlarının yettiği liseler için tercih işlemi yapabilecektir. 

 
Ortak sınavlar saat kaçta başlayacaktır?
 

İlk gün gerçekleştirilecek olan sınavların saatleri;

 

Türkçe sınavı saat 09.00’da 
Matematik sınavı saat 10.10’da 
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sınavı da saat 11.20’de başlayacaktır. 
İkinci gün gerçekleştirilecek olan sınavların saatleri;
Fen Bilimleri sınavı saat 09.00’da 
T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük sınavı saat 10.00’da 
Yabancı Dil sınavı da saat 11.20’de başlayacaktır.
Yapılacak olan sınavların her birisinde 20 adet soru sorulacak olup, testlerin her biri için öğrencilere 40 dakika cevaplama süresi verilecektir. 
 
 

TEOG sınavına girmek için hangi şartlar gereklidir?
 
Ortaokul öğrencisi olanların; 2016-2017 öğretim yılında örgün bir ortaokulda 8. Sınıfta öğrenim görüyor olması
 
Açık öğretim ortaokulu öğrencisi olanların; Örgün ortaöğretim kurumlarından birisinde kayıtlı olması ve açık öğretim ortaokul 8. Sınıf öğrencisi olması
 
Yurt dışında öğrenim görmekte olan öğrencilerin; 2016-2017 öğretim yılı içinde MEB’e bağlı bir okulda 8. Sınıf öğrencisi olması gerekmektedir. 
 
TEOG sınavları öncesinde dikkat edilmesi gerekenler
 
Sınav öncesinde, uzmanlar tarafından yapılan açıklamalara göre öğrenciler, uyku ve beslenme düzenlerinde değişikliğe gitmemelidirler. Sınav günü öncesinde sınava geç kalma korkusu ile erken bir saatte değil de normal de hangi saatte yatılıyor ise o saatte yatılarak uyunması gereklidir. Sınav öncesinde son günlerde çok ağır olan ve çok yağlı olan yiyecekler yenmemelidir. Herhangi bir sakatlanmaya maruz kalınmaması için çok hareketli ve tehlikeli olan sporlardan uzak durulması gereklidir. Sınav öncesinde öğrenciler yaptıkları deneme sınavlarında sorulara yanlış cevap vermekten korkmamalıdırlar. Deneme sınavlarında yapılan yanlış sorular, TEOG sınavlarında da yapılacak diye bir düşünce oluşturmamalıdır. Burada önemli olan şey, öğrenciler tarafından yanlış yapılan soruların doğrusunun nasıl olacağı öğrenilerek bir daha aynı yanlış yapılmamaya çalışılmalıdır. 
 
TEOG sınavının geçersiz sayılacağı durumlar 
Milli Eğitim Bakanlığı Merkezi Sistem Sınav Yönergesi ile belirlenmiş olan sınav kurallarının ihlal edilmesi durumunda, sınav görevlisi ve yetkilisi kişilerin tutacakları tutanaklar dahilinde öğrencilerin sınavları geçersiz sayılacaktır. Sınavın geçersiz sayılacağı durumlar ise şunlardır;
Öğrenci sınavda kopya çekerse, 
Başka birisinin yerine sınava girerse, 
Cevap kağıdı okunamaz hale gelecek şekilde karalanırsa,
Sınava saat, küpe, cep telefonu ve çanta gibi eşyalar ile girilirse,
Sınav evrakı sınav güvenlik kutusunun dışında posta ile Bakanlığa gönderilirse öğrencilerin sınavları geçersiz sayılacaktır.
 
TEOG birincisi Hilal Üstündağ kalp krizinden öldü
Balıkesir'de TEOG birincisi 14 yaşındaki Hilal Üstündağ kalp krizinden öldü.
Gönen Öğretmen Işıl İpek Ortaokulu öğrencisi Hilal Üstündağ, TEOG sınavlarında 120 soruyu doğru işaretleyerek TEOG 1'incisi olmuştu. Hilal Üstündağ, çarşamba akşamı evinde rahatsızlanınca ailesi 112 Acil servisini aradı.
Ambulans geldiğinde yaşamını yitirdiği anlaşılan Hilal'in kalp krizinden öldüğü bildirildi.
Küçük Hilal, dün Karşıyaka Mahallesi'ndeki camide kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.
 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX