0530 708 54 54
0530 708 54 54
24 Nisan 2021 Cumartesi 18:30:00 - Güncelleme:24 Nisan 2021 Cumartesi 18:30:00

Öğretmenin görev aşkı! Çocuklarıma her şey feda

Ankara'da öğretmenlik yapan Mustafa Yeşilyurt, annesi koronavirüse yakalanınca Erzurum'a gidip onun yanında refakatçi kalmaya başladı. Hastane odasına EBA sistemini kuran Mustafa öğretmen, 40 öğrencisine her gün 6 saat ders anlatmayı sürdürüyor.

Ankara'nın Etimesgut İlçesi'ndeki Şehit Erhan Ar İlkokulu'nda sınıf öğretmeni olarak görev yapan Mustafa Yeşilyurt (45), Erzurum'daki Şehir Hastanesi'nde Kovid-19 tedavisi gören annesi Esengül Yeşilyurt'un yanında refakatçi olarak kalıyor. Odadan çıkamayan Yeşilyurt, EBA sistemi ile her gün öğrencilerine ders anlatıyor.

MAHMUT HOCA HAKLIYMIŞ

40 öğrencisine günde 6 saat ders veren Mustafa Öğretmen, "Hababam sınıfında geçen Mahmut Hoca'nın bir repliği vardı. 'Okul sadece dört duvarı olan bir yer değil, yerine göre bir orman hatta dağ başı bile olabilir' diyordu. Bu sözlerin doğruluğunu şimdi salgın zamanı yaşayarak anladık" diye konuştu.

Dersini bitirir bitirmez 60 yaşındaki annesi Esengül Yeşilyurt ile ilgilenen ve ona kitap okuyan Mustafa Yeşilyurt, "Annemin yanında kaldım ama testim hep negatif çıktı. Çok şükür tedavi sürecini tamamlayan annemin de son testi negatif. Birkaç gün sonra taburcu olacağız" ifadelerini kullandı.

Etiketler : öğretmen koronavirüs mustafa yeşilyurt
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX