0530 708 54 54
0530 708 54 54
27 Haziran 2021 Pazar 18:30:00 - Güncelleme:27 Haziran 2021 Pazar 18:30:00

Koşa koşa okula gidecek! Yapay kafatası parçalarıyla hayata tutundu

İki yıl önce trafik kazası geçiren Gizemnur kafatasının bir kısmını kaybetti. Kafasını patlak bir topa benzeten genç kızın sağlığının yanı sıra psikolojisi de bozuldu. Doktorlar onun için titanyumdan kafatası yaptı. Gizemnur'un şimdi tek isteği koşarak okula gitmek.

Lise öğrencisi 16 yaşındaki Gizemnur Yılmaz, 2019'da dedesiyle geçirdiği trafik kazası nedeniyle kafatasının bir bölümünü kaybetti. Bir ay yoğun bakımda kalan, 5 ameliyat geçiren Gizemnur, bu süreçte başının görünümünden dolayı kendini sosyal hayata kapattı, arkadaşlarından, çevresinden uzaklaştı. 'Kafam patlak bir topa benziyordu' diyen genç kız kendini eve kapattı.

HAYATA YENİDEN GÜLÜMSEDİ

Beynindeki hasar nedeniyle yürürken de dengesini kaybeden Gizemnur, annesi olmadan evin içinde bile zor geziniyordu. Psikolojik olarak da yıpranan Gizemnur, SBÜ Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde gerçekleştirilen başarılı yapay kafatası parçalarının nakli sayesinde yeniden hayata gülümsedi. Sağlığına tamamen kavuşan genç kız önceki gün hastaneden taburcu edildi.

Operasyonu gerçekleştiren Prof. Dr. Özkan Tehli, "Yerleştirdiğimiz titanyum, kendi kafatasından daha sağlam. Hayatına istediği gibi devam edebilir, kafasını çarpmaktan korkmasına artık gerek yok. Gizemnur, bir an önce okuluna gitmek istediğini söylemişti. Koşa koşa gidebilir" dedi.

Gizemnur Yılmaz, "Ameliyattan önce kafamı patlak bir topa benzetiyordum. Hani patlak kısmı çukur olur ya... O yüzden aynaya bakmak istemiyordum, üzülüyordum. Artık aynalarla aram çok iyi, mutlulukla bakabiliyorum. Üstelik kendi başıma yürüyebiliyorum" diye konuştu.

Etiketler : kafatası trafik kazası yaşam haberleri
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX