0530 708 54 54
0530 708 54 54
13 Ağustos 2021 Cuma 18:30:00 - Güncelleme:13 Ağustos 2021 Cuma 18:30:00

Bunlar da yaylanın sultanları

Gümüşhane'nin yaylalarında hayvan otlatıp süt sağan genç kızlar boş zamanlarında da voleybol müsabakası yapıyor. Kendi imkanlarıyla direk ve file ayarlayan kızların izleyicileri de çoban arkadaşları oluyor.

HAVA KOŞULLARI ELVERİRSE!

Gümüşhane'nin Torul ilçesine bağlı Kirazlık Köyü'nün denizden 2 bin 229 metre yükseklikte yer alan bulutlara yakın yaylasının Başaklı Obası'nda yaylada hayvancılıkla uğraşan genç kızlar voleybol takımı kurdu. Gençler kendi imkanlarıyla direk ve file ayarlayarak hava koşullarının elverdiği günlerde düzenli olarak voleybol oynuyor.

ÜNİVERSİTE MEZUNLARI DA VAR

Yayla sakini ve çobanların seyirciliğini yaptığı müsabakalar kıran kırana geçerken, genç kızların performanları da izleyenlerden de tam not alıyor. Aralarında üniversite mezunlarının da olduğu genç grup, A Milli Kadın Voleybol Takımı'na verilen "Filenin Sultanları" isminden esinlenerek kendilerine 'Yaylanın Sultanları" ismini verdi.

Torul Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü'nün file desteği sağladığı takımın maç sırasında çekillen videoları sosyal medyada 10 milyondan fazla izlendi.

Oyunculardan Serpil Turan "Yazın yayladayız. İşlerimizi bitirir bitirmez, direkt voleybol oynamaya geliyoruz. Arkadaşlarımızla birlikte voleybol oynamayı çok seviyoruz ve bu alanda devam etmek istiyoruz" diye konuştu.

Üniversite mezunu Elanur Kudu "Sosyal medyada 10 milyon izlenmeyi geçen videomuz var. Bu bizi gerçekten çok gururlandırıyor ve bizi daha çok voleybola yönlendirmesini sağlıyor" şeklinde konuştu.

Etiketler : gümüşhane yayla kirazlık köyü genç kızlar
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX