0530 708 54 54
0530 708 54 54
13 Ağustos 2020 Perşembe 09:19:00 - Güncelleme:13 Ağustos 2020 Perşembe 09:21:00

Define baskını: Batık gemilerdeki antik testileri yurtdışına kaçıracaklardı!

Arnavutköy'de bir depoya teknik takip sonrası tarihi eser baskını düzenledi. Venedik ve Bizans dönemlerine ait piyasa değeri 1 milyon lira olan batık definesi ele geçirildi.

İstanbul Kaçakçılık Şube ekipleri, Arnavutköy Karaburun’daki bir depoda tarihi eser saklandığı bilgisine ulaştı. Adresi teknik ve fiziki takibe alan polis ekipleri, operasyon düzenledi. M.Ö. 2200 ila M.S. 1400 arasında Venedik ve Bizans dönemlerinde tahıl, zeytinyağı ve şarap taşınan 39 amfora ele geçirildi.

1 MİLYON LİRA DEĞERİNDE

Akşam'ın haberine göre, Miletos, Rodos, Knidos, Kırım ve Ganos tipi antik testilerin balıkçılar tarafından batık gemilerden çıkarıldığı ve bir depoda toplanarak yurtdışına kaçırılmasının planlandığı belirlendi. Tarihi eserlerin piyasa değerinin 1 milyon lira olduğu bildirildi.

MÜZEDE SERGİLENECEK

Gözaltına alınan 1 şüpheli hakkında ‘Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanuna Muhalefet’ suçundan işlem başlatıldığı açıklandı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde sergilenen tarihi eserlerin İstanbul Arkeoloji Müzeleri Müdürlüğü’ne teslim edileceği öğrenildi.

BİRİ TAHTA İKİ ÇAPA DA VAR

Bizans T tipi çapa ve 16. yüzyıl Venedik gemilerinde kullanıldığı düşünülen ahşap çapa ele geçirildi.

Etiketler : arnavutköy depo baskın
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX