0530 708 54 54
0530 708 54 54
10 Ağustos 2020 Pazartesi 00:24:00 - Güncelleme:10 Ağustos 2020 Pazartesi 00:24:00

Lübnan'da meydana gelen patlama diğer ülkeleri de harekete geçirdi! Tehlikeli ürünleri güvenli bölgelere taşıyorlar

Kaynak: AA

ABONE OL

Lübnan'ın başkenti Beyrut meydana gelen büyük patlama sonrası Irak ve Mısır da depolarında bulunan tehlikeli maddeleri güvenli bölgelere taşıyor.

Irak ve Mısır yönetimleri, Lübnan'ın Beyrut Limanı'ndaki patlama sonrası tehlikeli maddeleri kara ve havalimanlarından güvenli ve yerleşim merkezlerinden uzak bölgelere taşıma kararı aldı.

Irak Gümrük Kapıları İdaresi tarafından yapılan yazılı açıklamada, Irak Başbakanı Mustafa el Kazimi'nin, ülkedeki tüm gümrük kapılarındaki depolarda bulunan tehlikeli maddelerin tespit edilmesi için bir heyetin ivedi bir şekilde oluşturması talimatı verdiği kaydedildi.

Kazimi'nin tehlikeli maddelerin yerleşim merkezlerinden uzak tutulmasını istediği belirtildi.

Açıklamada, bu talimat üzerine Bağdat Uluslararası Havalimanı'nın kargo bölümünde bulunan patlama özelliği olan tehlikeli maddelerin güvenli ve aşamalı bir şekilde askeri depolara nakledildiği belirtildi.

Mısır Havacılık Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada da Kahire Limanı ve ülkedeki tüm hava limanlarındaki depo ve konteyner bölümlerinde bulunan tehlikeli maddelerin araştırılması için üst düzey bir komisyonun kurulmasına karar verildiği aktarıldı.

Açıklamada komisyonun görevinin, limanlarda bulunan patlayıcı maddelerin güvenli bir şekilde liman ve yerleşim merkezlerinden uzak bir yere taşınması olduğu kaydedildi.

Etiketler : lübnan beyrut patlama mısır ırak
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX