0530 708 54 54
0530 708 54 54
15 Mayıs 2019 Çarşamba 15:06:00 - Güncelleme:15 Mayıs 2019 Çarşamba 15:46:00

Almanya Irak’taki askeri eğitim operasyonlarını durdurdu

Almanya, bölgede yükselen tansiyonu gerekçe göstererek Irak’taki eğitim operasyonlarını durdurduğunu açıkladı. Gün içerisinde ABD’den yapılan açıklamada da "Irak’taki bütün ikinci derece personelin ülkeyi terk etmesi" çağrısında bulunulmuştu.

TM Dijital Haber Merkezi

ABD’nin Irak’taki bütün ikinci dereceli personelin ülkeyi terk etmesi çağrısında bulunmasının ardından Almanya da harekete geçti. Bölgede yükselmekte olan tansiyonu gerekçe gösteren Almanya, Irak’taki bütün askerî eğitim operasyonlarını askıya aldığını açıkladı.

Reuters’te yer alan habere göre, Almanya Savunma Bakanlığı sözcülerinden biri, İran tarafından desteklenen potansiyel saldırılar gerekçesiyle bu kararın alındığını bildirdi. Bakanlık sözcüsü, bu kararın, eğitim programlarının ilerleyen günlerde yeniden başlamayacağı anlamına gelmediğini aktardı.

ÖNCE ABD, SONRA ALMANYA: IRAK’TA NELER OLUYOR?​

İLK ÇAĞRI ABD’DEN GELMİŞTİ

Gün içerisinde Irak Büyükelçiliği aracılığıyla bir acil güvenlik duyurusu yayımlayan ABD Dışişleri Bakanlığı, “hem Bağdat Büyükelçiliğindeki hem de Erbil Konsolosluğundaki bütün ikinci derece personelin Irak’ı terk etmesi” yönünde talimat vermişti.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX