0530 708 54 54
0530 708 54 54
26 Ağustos 2016 Cuma 23:00:00 - Güncelleme:26 Ağustos 2016 Cuma 23:01:00

RTÜK'ten dünyaya 'FETÖ' mektubu

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu, Fetullahçı Terör Örgütünün darbe girişiminin ardından uluslararası medya kuruluşlarına bilgilendirme mektubu gönderdi. .

Radyo Televizyon Üst Kurulu, darbe girişiminin ardından Türkiye'de yaşanan gelişmeler konusunda üyesi olduğu Uluslararası Medya Kuruluş ve Platformları'nın doğru bilgilendirilmesini sağlamak için harekete geçti.

Üst Kurul Başkanı İlhan Yerlikaya imzasıyla gönderilen mektupta, Fetullahçı Terör Örgütü tarafından gerçekleştirilen, hain darbe teşebbüsüyle demokrasinin, millet iradesinin ve ülke bütünlüğünün doğrudan hedef alındığı ifade edildi.

Darbe girişiminde, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin, Genelkurmay Başkanlığı'nın, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın, Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün, kamu kurumlarının ve sivil halkın uçak ve helikopterlerle bombalandığı, sivillere ateş açıldığı, Türkiye Radyo Televizyon Kurumu başta olmak üzere ulusal yayın kuruluşlarının saldırıya uğradığı kaydedildi.

Mektupta, terör örgütleriyle doğrudan ilişkili veya terör örgütlerinin propagandasını yapan yayın kuruluşlarına nasıl müsaade edilmiyorsa, FETÖ ile ilişkili veya bu terör örgütünün propagandasını yapan yayın kuruluşlarına da müsaade edilemeyeceği belirtildi.

Medya alanındaki uluslararası bazı düzenleyici kuruluşların, "FETÖ yayın kuruluşlarının lisans iptallerinin, iletişim özgürlüğü ve medya çoğulculuğuna zarar vereceği yönünde kaygı taşıdıklarına ilişkin beyanlarının da üzüntüyle karşılandığı" ifade edilen mektupta,uluslararası kurullar ve platformlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün ülkelerindeki uzantıları hakkında uyarıldı.

 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX