0530 708 54 54
0530 708 54 54
04 Aralık 2018 Salı 08:00:00 - Güncelleme:04 Aralık 2018 Salı 08:00:00

Kemik erimesine kişniş ve susam

Kavurarak tüketeceğiniz susam ya da çayını içeceğiniz kişniş tohumu sizi kemik erimesinden koruyacak.

n Kadınlarda erkeklere göre daha çok görülen kemik erimesi yani osteoporoz, 50 yaşından sonra belirti vermeden ilerler. Menopoz döneminde de kırıklarla ortaya çıkar. Uzmanlar “Boyunuzu ölçün, güneşlenin, ev işi yaparken abartmayın, pekmez yiyin ve yürüyün” diyor. Osteoporozun kırık olmadığı sürece herhangi bir belirti ve bulgu vermediğini dile getiren uzmanlar “Osteoporoz önlenebilir, tedavi edilebilir sinsi bir hastalıktır. Bu nedenle de kırık olmadan önce osteoporoz olduğu bilinen ve olmasından şüphelenilen hastalarda gerekli tetkiklerin yapılıp tedavisine başlanılması gerekir. 

kalsiyum zengini

En önemli klinik sonucu kırık oluşumudur. Hastanın boyunun ölçülmesi; 20'li yaşlardaki bildiği boy uzunluğundan 4 cm veya daha önceki muayenede kaydedilmiş boy uzunluğundan 1.5- 2 cm az olması önemli bir bulgudur” dedi. Bitkisel olarak da kişniş ve susamı önerildi. Kişniş; kemik yapısını korumak ve güçlendirmek için çok önemli minerallerle zenginleştirilmiş olan bir bitkidir. Kişniş tohumu ve yapraklarında bulunan potasyum, kalsiyum ve manganez; zayıf kemik yapısının güçlenmesinde önemli rol oynayan bileşenlerdir. 

OMURİLİK İÇİN ÖNEMLİ 

Demir ve magnezyum gibi mineraller de içeren kişniş; kemik sağlığını korur. İçerdiği mineraller, aynı zamanda kadınlarda spinal (omurilik) kemik kaybını önlemeye yardımcı olur. Bir bardak su ve iki çay kaşığı kişniş tohumunu 10 dakika kaynatın. Hazırladığınız kişniş çayı ılınınca, tatlandırması için bir miktar bal ekleyerek için. Yemeklere de her gün kişniş ilave ederek, bu baharatı düzenli kullanabilir ve osteoporozla doğal bir şekilde mücadele edebilirsiniz. 

Sabahları bir kaşık yiyin

Susam, kalsiyum açısından zengin bir besindir. Kemiklerimizin daha güçlü ve sağlıklı olmasını sağlayan en iyi tohumlardan biridir. Kalsiyum zengini bir yiyecek olan susam, aynı zamanda manganez; magnezyum, çinko, fosfor, bakır, K ve D vitamini gibi çok etkili mineraller içerir. Sabahları bir çay kaşığı kavrulmuş susam çiğneyebilirsiniz. Ya da, sıcak sütün içerisine bir miktar kavrulmuş susam ilave ederek, günde iki defa bu sağlıklı karışımı içebilirsiniz.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX