0530 708 54 54
0530 708 54 54
03 Ağustos 2022 Çarşamba 18:25:00 - Güncelleme:03 Ağustos 2022 Çarşamba 18:25:00

Tahıl koridoru açıldı: Barış için Türkiye umudu artıyor

Kaynak: TRT Haber

ABONE OL

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Bir an önce ateşkesin sağlanması gerektiğini söyledik. Türkiye'ye yönelik umut artıyor. Biz de bunu yapıcı bir şekilde değerlendirerek gerek bölgemizin gerekse dünyanın huzuru, barışı için çaba sarf etmeye devam edeceğiz." dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Türkiye-Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) Dördüncü Sektörel Diyalog Ortaklığı Üçlü Toplantısı'na katılmak için gittiği Kamboçya'nın başkenti Punom Pen'de bir araya geldi.

Çavuşoğlu, görüşmeye ilişkin Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Kamboçya'dan ayrılmadan önce Rus mevkidaşım Lavrov'la görüştüm. Ukrayna tahılının güvenli sevkiyatı konusunu ve bölgesel gelişmeleri ele aldık." ifadelerini kullandı.

Çavuşoğlu; "Lavrov ile görüşme gerçekleştirdik. Her iki ülkenin ihracatının önündeki engellerin kaldırılması gündemdeydi. Ateşkes umuduna yönelik beklentilerimizi dile getirdik. Bölgemizin ve dünyanın barışı için çaba göstermeye devam edeceğiz." dedi.

"TÜRKİYE'YE YÖNELİK UMUT ARTIYOR"

Bakan Çavuşoğlu, ASEAN Dördüncü Sektörel Diyalog Ortaklığı Üçlü Toplantısı'nın ardından toplantı gündemi ve dış politikaya ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

ÇAVUŞOĞLU'NUN AÇIKLAMALARI ŞU ŞEKİLDE:

"Biraz önce Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ile de bir görüşme gerçekleştirdik. Her iki ülkenin ihraç edeceği ürünlerin önündeki engellerin kaldırılması gündemdeydi.

Bir an önce ateşkesin sağlanması gerektiğini söyledik. Türkiye'ye yönelik umut artıyor. Biz de bunu yapıcı bir şekilde değerlendirerek gerek bölgemizin gerekse dünyanın huzuru, barışı için çaba sarf etmeye devam edeceğiz."

Etiketler : Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov tahıl rusya ukrayna
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX