0530 708 54 54
0530 708 54 54
28 Eylül 2016 Çarşamba 00:00:00 - Güncelleme:28 Eylül 2016 Çarşamba 09:13:00

CHP sınır denetlemesinde!

Kılıçdaroğlu’nun Suriye sınırında denetim için görevlendirdiği partililerin, davullu zurnalı çilingir sofrası kurduğu ortaya çıktı. Fotoğraflar, partide şok etkisi yaratırken, sosyal medyada alay konusu oldu. 

Suriye sınırındaki gelişmeleri ve hareketliliği gözlemlemek için CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından oluşturulan il başkanları düzeyindeki heyetin, Gaziantep’in Karkamış İlçesi'ndeki sınır kapısına yaklaşık 50-60 metre uzaklıktaki CHP ilçe Başkanı Mehmet Polat’ın evinde davul, zurnalı bir sofra kurduğuna dair görüntüler ortaya çıktı. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Kahramanmaraş’ta gerçekleştirilen CHP İl Başkanları toplantısında, Karkamış’taki çatışmaları da gündemine alarak, partisinin İzmir, Denizli ve Aydın İl başkanlarını denetim amacıyla Gaziantep’e gönderme kararı almıştı.

Rapor hazırlamaları istendi

Kılıçdaroğlu, Suriye -Türkiye sınır kapılarını bünyesinde barındırdığı için çatışmaların yoğun bir şekilde yaşandığı ve insansızlaştırılma gerçeği ile karşılaştığımız Karkamış’taki savaş gündemine ilişkin, CHP İzmir İl başkanı Asuman ali Güven, Denizli İl başkanı Haşim Teoman Sancar ve Aydın İl Başkan Bayram İnci’yi görevlendirerek, bölgede gerçekleştirilecek inceleme ve resmi temasların ardından rapor hazırlamalarını istemişti.

'Rakı yasağı' da delindi

Denetim göreviyle, Karkamış Sınır Kapısı'nda bulunan il başkanlarının, sınıra 50-60 metre olduğu belirtilen Karkamış ilçe başkanının evinde düzenlenen davullu zurnalı bir ziyafete katılmaları, ’Kılıçdaroğlu’nun rakı yasağı, çatışma bölgesinde delindi mi’ sorusunu akıllara getirdi. Yemeğin facebookta canlı yayın üzerinden takipçilerle paylaşılması da ihmal edilmedi. CHP il Başkanlarının Suriye sınırındaki eğlencesine AK Parti Gaziantep milletvekili Ahmet Uzer de sosyal medyadan yaptığı paylaşım ile tepki gösterdi.

Başkan 'Kültür tanıtımı' dedi

CHP il başkanlarının sofrada çekilmiş fotoğrafını da paylaşan Uzer, “Durdurun davulu, CHP heyeti Suriye konusunda bölgede inceleme yapıyor. Afiyet olsun” ifadelerine yer verdi. CHP Şahinbey İlçe Başkanı Hüseyin Yalçın ve CHP Gaziantep İl Başkanı Hayri Suçu ise ortaya çıkan skandal görüntüleri savunmaya çalıştı. İl başkanlarının denetim için değil, hasret gidermek içi n bölgeye gittiğini söyleyerek “Barak Kültürü’nü tanıtmak istemiştik” ifadelerini kullandı. 

 

 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX