0530 708 54 54
0530 708 54 54
26 Aralık 2016 Pazartesi 01:00:00 - Güncelleme:26 Aralık 2016 Pazartesi 01:00:00

Emekliye promosyon ödemesi Ocakta 

Bankalarla görüşmeler bu hafta tamamlanacak. 3 yıllık toplu verilmesi beklenen promosyon  tutarının, maaşa göre değişebileceği belirtildi. Varılan sonucu Başbakan Yıldırım açıklayacak. 

Yaklaşık 12 milyon emeklinin merakla beklediği promosyon ödemesinde sona gelindi. Bankalarla sürdürülen promosyon görüşmelerinin bu hafta tamamlanması planlanıyor. Emekliler heyecanla Başbakan Binali Yıldırım'ın açıklayacağı promosyon müjdesini beklerken, bankaların emeklilere promosyon ödemelerine ay başından itibaren başlayabileceği belirtiliyor. Promosyonun karara bağlanmasının ardından, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) bankalarla protokol imzalayacak. Ardından emekli, promosyon verecek bankaya maaşını taşıyarak ödemesini alacak.

3 YILLIK SÖZLEŞME ŞARTI    

Emeklilerin bankadan 3 yıllık promosyon ödemesini alabilmesi için tek şart var. Bankalar promosyon vermek için emeklilerden 3 yıllık sözleşme isteyecek. Emekliler, 'bu süre boyunca maaşını başka bankaya taşımayacağını' taahhüt ederse promosyon parasına kavuşacak. Sözleşmenin ardından bankalar ödemelere başlayacak. Bankalarla sürdürülen görüşmelerde 3 yıllık ödemenin toplu olarak yapılması düşüncesi ağırlık kazandı.

MAAŞ ORANINDA PROMOSYON 

Promosyonun her emekli için aynı tutarda mı olacağı yoksa maaşa göre mi değişeceği konusu da bankalarla bu hafta yapılacak son görüşmede kesinlik kazanacak. Ancak maaşa göre promosyon ihtimalinin daha güçlü olduğu; 'aylığı bin liraya kadar olanlar', 'aylığı bin ile 2 bin lira arasında olanlar' ve 'aylığı 2 bin liranın üzerinde olanlar' şeklinde 3 farklı tutar belirleneceği ifade ediliyor. Tüm bu konular, özellikle de promosyon tutarının ne kadar olacağı Başbakan Binali Yıldırım tarafından yapılacak açıklamayla netlik kazanacak. Başbakan Yıldırım'ın devreye girmesiyle, promosyon tutarında da artış olacağına kesin gözüyle bakılıyor. Başbakan Yıldırım'ın birkaç gün içinde çalışmaları bitirip, açıklama yapması bekleniyor. 

 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX