0530 708 54 54
0530 708 54 54
24 Ocak 2018 Çarşamba 10:51:00 - Güncelleme:24 Ocak 2018 Çarşamba 10:57:00

NATO: Türkiye'nin istemediği karar alınamaz

NATO Genel Sekreteri Yardımcısı Gottemoeller, örgüt içerisinde Türkiye'nin istemediği bir kararın alınamayacağını söyledi ve 'Zor kararlarda mutabakat zaman alabilir ancak çoğu zaman bunu başarabiliyoruz.' dedi.

Türkiye’nin Suriye’nin Afrin bölgesinde terör örgütü PKK/YPG’ye karşı başlattığı Zeytin Dalı Harekatı'nın ardından Ankara’ya gelen NATO Genel Sekreter Yardımcısı Rose Gottemoeller, ABD ile Türkiye arasında yaşanan gerginliğin NATO'daki iş birliğine olası etkilerini değerlendirdi.

NATO Genel Sekreter Yardımcısı Gottemoeller, konu hakkında şu ifadeleri kullandı:

NATO birbiriyle yakın çalışma içerisinde olan büyük bir ailedir. Çünkü kararlar ancak mutabakatla alınabilir. Her konuya müdahil olan bir üye olarak Türkiye’nin istemediği hiçbir karar alınamaz. Türkiye’nin ittifak içerisindeki rolüne büyük önem vermekteyiz. Zor kararlarda mutabakat zaman alabilir ancak çoğu zaman bunu başarabiliyoruz

S-400 KARARINA SAYGILIYIZ

Türkiye'nin Rusya'dan S-400 alımına ilişkin de konuşan Gottemoeller, şöyle konuştu:

NATO, üyelerinin silah alımı konusundaki kararlarına saygı duymaktadır. NATO’nun gerçekten üzerinde odaklandığı konu ise tüm müttefikler için etkili savunma. Altını çizmek istediğimiz noktalardan biri (sistemlerin) birlikte çalışabilirliğinin çok önemli olduğu. Çünkü caydırıcılık ve karşılıklı savunma sağlamak için sistemlerimiz birlikte çalışabilirse müttefiklerimizi en iyi şekilde savunabiliriz. Ancak NATO, müttefiklerinin kararlarını dikte etmez.

 Hürriyet

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX