0530 708 54 54
0530 708 54 54
22 Mayıs 2017 Pazartesi 13:45:00 - Güncelleme:22 Mayıs 2017 Pazartesi 13:47:00

Kuzey Kore denediği balistik füzeleri savaş için konuşlandıracak

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un, denemelerde başarılı olduğu açıklanan Pukguksong-2 adlı orta menzilli balistik füzelerinin savaşta kullanılmak üzere konuşlandırılması için emir verdiği iddia edildi

Kuzey Kore lideri Kim Jong Un, denemelerinde başarı sağlanan yeni orta menzilli balistik füzelerin savaşta kullanılmak üzere konuşlandırılmasına onay verdi.

 

Kore Merkez Haber Ajansı, Kuzey Kore liderinin karadan karaya Pukguksong-2 füzesinin fırlatılışını seyrettiğini ve doğru hedefi vurmasından memnun olduğunu belirtti.

 

Pazar günü ülkenin batı kesiminden fırlatılan füzenin 5 yüz kilometre uçtuğu Güney Kore Askeri yetkililer tarafından ifade edilmişti.

 

Füzenin 12 Şubatta fırlatılan KN-15 olarak bilinen füze ile aynı tip olduğu, denizaltıdan fırlatılan balistik füzenin geliştirilmiş şekli ve katı yakıt kullanan motora sahip olduğu belirtildi.

 

Kim Jong ‘un Kore Halk Ordusunun stratejik gücünü silahlandırmak üzere bu tip füzenin hızlı bir şekilde seri üretimin yapılmasını istediği belirtildi.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX