0530 708 54 54
0530 708 54 54
31 Temmuz 2021 Cumartesi 10:37:00 - Güncelleme:31 Temmuz 2021 Cumartesi 12:22:00

Konya'daki saldırıyla ilgili yeni gelişme! 10 kişi gözaltına alındı

Kaynak: AA

ABONE OL

Konya'da aynı aileden 7 kişinin öldürüldüğü olaya ilişkin, 10 şüpheli gözaltına alındı. Konya Cumhuriyet Başsavcılığı ayrıca olayın failini yakalama çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, Meram ilçesinde aynı aileden 7 kişi silahla vurularak öldürülmesine ilişkin başlatılan soruşturmada olayın tüm yönleri ile aydınlatılması için Cumhuriyet Başsavcısı koordinesinde Cumhuriyet Başsavcı vekili ve 3 Cumhuriyet savcısının görevlendirildiği belirtildi.

Cumhuriyet Başsavcılığınca olay yeri inceleme işlemleri yapıldığı, maktullerin otopsi işlemleri yapılarak ailelerine teslim edildiği ve soruşturma kapsamında delil toplama işlemlerinin devam ettiği ifade edilen açıklamada, şunları kaydedildi:

İlk bulgulara göre olayın komşu iki aile arasındaki önceye dayalı husumete dayandığı değerlendirilmektedir. Söz konusu husumetin ilk olarak 2010 yılında yargıya intikal ettiği saptanmıştır. Aile bireyleri arasında çıkan kavga nedeniyle 12.05.2021 tarihinde başlatılan ve 16 müşteki ve şüphelinin bulunduğu soruşturma kapsamında 6 kişi hakkında tutuklama kararı verilmiştir. O olay nedeniyle 2 kişinin tutukluk hali devam etmektedir. 22.05.2021 tarihinde de iki aile arasında yine kavga çıkmıştır. Olayla ilgili başlatılan soruşturmada 20 müşteki ve şüpheli yer almakta olup adli tahkikat devam etmektedir.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

Dün meydana gelen olayın faili olduğu kamera görüntüleri ile değerlendirilen şüphelinin iki aile arasında 12.05.2021 ve 22.05.2021 tarihlerindeki daha önce yaşanan ve soruşturma konusu olan olaylarda mağdur ya da şüpheli olarak taraf olmadığı anlaşılmıştır. Aynı aileden 7 kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili olarak aralarında olayı gerçekleştiren ve halen yakalama çalışmaları devam eden şüpheli dışında 10 kişi gözaltına alınmış olup adli işlemler devam etmektedir. Olayın iki komşu aile arasında 11 yıldır devam eden anlaşmazlık ve husumetten kaynaklandığı tespit edilmiştir. Eylemin ırkçı nefret saikiyle işlendiğine dair iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Bu vahim olay tüm yönleriyle değerlendirilmekte olup, soruşturma titizlikle yürütülmektedir. Öte yandan provakatif paylaşımlarda bulunarak olayı kasten çarpıtan kişiler hakkında soruşturma başlatılmıştır.

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI OKTAY: PROVOKASYONLARA ASLA MÜSAADE ETMEYECEĞİZ

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Konya'da aynı aileden 7 kişinin öldürüldüğü olaya ilişkin, "Ülkemizdeki birlik ve beraberliği baltalamak isteyen çevrelerin olayları başka bir yöne çekmeye çalışması şaşırtıcı değildir. Kardeşliğimiz üzerinden yapılacak provokasyonlara asla müsaade etmeyeceğiz." ifadesini kullandı.

Oktay, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Konya'da yaşanan katliamda hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, ailelerine sabır ve başsağlığı dileyerek şunları kaydetti:

Faillerinin yakalanarak adalete teslim edilmesi için çalışmalar hassasiyetle sürdürülmektedir. Ülkemizdeki birlik ve beraberliği baltalamak isteyen çevrelerin olayları başka bir yöne çekmeye çalışması şaşırtıcı değildir. Kardeşliğimiz üzerinden yapılacak provokasyonlara asla müsaade etmeyeceğiz.

AK PARTİ'Lİ ÇELİK: PROVOKATİF AÇIKLAMALAR YAPANLAR, KATLİAM SİYASETİNİN TEMSİLCİLERİDİR

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Konya'da bir aileden 7 kişinin canice öldürülmesinin herkesin yüreğini yaktığını belirtti.

"Bu canice eylemi lanetliyoruz, vefat edenlere Allah'tan rahmet diliyoruz." değerlendirmesinde bulunan Çelik, bir husumetten kaynaklı gerçekleştirilen canice olayın faillerinin yakalanıp en ağır şekilde cezalandırılacağını bildirdi.

"Canice gerçekleştirilen bu olayı etnik bir çatışma gibi sunanların amacı provokasyondur. Canice gerçekleştirilen bu olay üzerinden provokatif açıklamalar yapanlar, katliam siyasetinin temsilcileridir." diyen Çelik, şunları kaydetti:

İnsanların acılarını suistimal edip, Türkiye'nin kardeşliğini hedef alanlar, nefret siyaseti üretiyorlar. Bu canice olayın bir husumetten kaynaklandığı bilinmesine rağmen etnik bir çatışma gibi sunulması Türkiye'deki kardeşliğe dönük bir nefret siyasetidir. Katliam ve nefret siyaseti üretmeye çalışanlara asla müsaade etmeyeceğiz. Türkiye'nin birlik ve beraberliğine kastetmeye çalışanlar, hedeflerine asla ulaşamazlar, buna kimsenin gücü yetmez. Bu topraklar üzerindeki kardeşlik, sarsılmaz bağlarla birbirine bağlıdır. Acılar üzerinden provokasyon üretenlerin hesapları hep boşa çıkacaktır. Husumetten kaynaklanan bu canice olayı bir etnik çatışma gibi sunanlar, ırkçı nefret siyaseti üretmeye çalışıyorlar. Irkçı nefret siyaseti üretmeye çalışanların yaptıkları büyük bir sorumsuzluk ve canice bir siyasi propagandadır. Kaybettiğimiz canlara rahmet diliyoruz. Acı hepimizin acısıdır.
Etiketler : konya saldırı gözaltı yaşam haberleri fuat oktay provokasyon
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX