0530 708 54 54
0530 708 54 54
24 Kasım 2017 Cuma 00:41:00 - Güncelleme:24 Kasım 2017 Cuma 00:44:00

Aybüke'siz ilk öğretmenler günü 

 'Moğusa Limanı' türküsüyle acısı yüreklere kazınan Batman şehidi Aybüke Yalçın'ın baba ocağında Öğretmenler Günü buruk geçiyor. Kızını unutamadığını söyleyen acılı anne, “Onsuz 24 Kasım çok zor geçiyor” dedi.

Geçtiğimiz haziran ayında Kozluk ilçesi Belediye Başkanı Veysi Işık'ın aracına yönelik terör saldırısında şehit olan müzik öğretmeni Şenay Aybüke Yalçın'ın ailesinin evlat acısı ilk günkü gibi taze. Bu yıl Öğretmenler Günü'nü Aybüke'siz geçirmenin üzüntüsünü derinden yaşadıklarını söyleyen baba Sadık Yalçın, “Keşke çocuğumuz yanımızda olsaydı. Onun o neşeli, hayat dolu sevecenliğine şahit olsaydık. Yapacağı programlara katılma şansımız olsaydı daha iyi olurdu” dedi. 

TÜM ÜLKE KIZIMA SAHİP ÇIKTI 

Oğlu Atıf Aybars'ın ablasının izinden giderek Karabük Üniversitesi'nde eğitim gördüğünü ve bu yüzden Safranbolu'ya taşındıklarını belirten baba Yalçın, “Bu kente ilk kez geldik.  Ancak yöneticiler ve vatandaşlar bizi çok iyi karşıladı. Bütün ülke kızımıza kendi çocukları gibi sahip çıktı. Aybüke'nin Türk milletinin gönlünde yer etmesi, bağırlarına basması bizlere ayrıca bir gurur ve sevinç veriyor” ifadelerini kullandı. 

ANA YÜREĞİ DAYANMIYOR

Anne Zehra Yalçın ise kızı hayattayken geçirdikleri son Öğretmenler Günü'nü gözyaşları içinde güçlükle anlattı. Geçen yıl rahmetli kızının görev yaptığı ilçeye gittiğini belirten acılı anne, “Kızım, çiçeği burnunda yavrumun ölümünün acısı hâlâ ilk günkü gibi. Allah kimseye aynı üzüntüyü yaşatmasın” şeklinde konuştu.  

 

 

 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX