0530 708 54 54
0530 708 54 54
26 Eylül 2018 Çarşamba 02:00:00 - Güncelleme:26 Eylül 2018 Çarşamba 02:00:00

Futbolun kalbinde yozlaşma

GRİNDEL'İN gündeme getirmek istemediği diğer bir konu da Alman futbolunu olumsuz etkileyen holiganların çıkardığı olaylar.

HOLİGAN KORKUSU

GRİNDEL'İN gündeme getirmek istemediği diğer bir konu da Alman futbolunu olumsuz etkileyen holiganların çıkardığı olaylar. Almanya ile Peru arasında iki hafta önce oynanan karşılaşmanın, holiganların çıkaracağı muhtemel olaylardan endişe duyularak Frankfurt'taki Commerzbank Arena yerine Sinsheim'deki Rhein-Neckar-Arena'ya alındığı ortaya çıktı. Almanya'da sıkça gündeme gelen holiganlar, en son Chemnitz kentinde yabancılara saldırmıştı. 

■ BUNDESLİGA’DA oynanan Stuttgart-Fortuna Düsseldorf maçında taraftarlar açtıkları pankartla DFB'deki yolsuzluklara tepki gösterdi. Pankartta, Almanya’nın EURO 2024 için kullandığı “Futbol bizi birleştirir” sloganı değiştirilerek “Sizi para birleştirir. Avrupa futbolunun kalbinde yozlaşma” ifadeleri kullanıldı. 2. Lig’de oynanan bazı maçlarda da “Satın alınmış Avrupa Şampiyonasına değil, değişime ihtiyacımız var” pankartları açıldı. 

HALKIN HEYECANI YOK

DFB'nin hafta sonu oynanan Bundesliga maçlarında EURO 2024 için yaptığı tanıtım taraftarlarca ilgi görmedi. Futbolcular ve hakemler kollarında Almanya'nın adaylık için kullandığı logo ile sahaya çıkarken taraftarlara yönelik de kampanyalar yapıldı. Statlarda çekilen ve taraftarların coşkusunu fotoğraflara yansıtarak EURO 2024 için puan toplamak isteyen DFB, bu kampanyaya beklenen ilgiliyi bulamadı.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX