0530 708 54 54
0530 708 54 54
09 Ağustos 2021 Pazartesi 09:00:00 - Güncelleme:09 Ağustos 2021 Pazartesi 09:00:00

Sıcak havalarda su tüketimini artırın

HAVA sıcaklıklarının son dönemde aşırı şekilde artması üzerine, Diyetisyen Doç. Dr. Günay Eskici, vatandaşların aşırı sıcaklarda su, mineral kayıpları, halsizlik, nabız zayıflığı, yorgunluk durumlarını nasıl giderebileceklerini anlattı, bol su tüketimi yapılmasını tavsiye etti.

Hava sıcaklıklarının son dönemde aşırı şekilde artması üzerine, Diyetisyen Doç. Dr. Günay Eskici, vatandaşların aşırı sıcaklarda su, mineral kayıpları, halsizlik, nabız zayıflığı, yorgunluk durumlarını nasıl giderebileceklerini anlattı, bol su tüketimi yapılmasını tavsiye etti. Diyetisyen Günay Eskici, "Vücut iç ısısında artış ve terleme ile birlikte su, mineral kayıpları, bununla birlikte yaşanan dehidrasyon durumu baş ağrısı, bulantı, halsizlik, tansiyon dengesizliği sıcağın artmasıyla birlikte yaşadığımız sağlık problemleridir. Bu durumdan riskli gruplar dediğimiz bebekler, hamileler, 65 yaş üzerindeki ve kronik hastalığı olan bireyler çok etkilenebilir. Beslenmemizde bazı hususlara dikkat etmemiz sıcağın olumsuz etkilerini azaltmamızda yardımcı oluyor. Sıcak havalarda vücudumuzun en çok ihtiyaç duyduğu besin öğesi sudur. Özelikle biz günde yaklaşık olarak 2 litre su tüketin uyarısı yaparken sıcak havalarda terlemenin etkisiyle daha çok kayıplar olduğu için bunu kişiye özgü olarak ve fiziksel hareketliliğe bağlı olarak 3,5 ile 5 litre arasına çıkartabiliyoruz. Kişilerde su kaybı ile birlikte mineral kaybı da olabilmekte. Bunun giderebilmesi için yaz meyvelerinden ve sebzelerinden yararlanabiliriz."


Etiketler : Sıcak havalar Diyetisyen Doç. Dr. Günay Eskici su tüketimi
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX