0530 708 54 54
0530 708 54 54
06 Aralık 2018 Perşembe 08:00:00 - Güncelleme:06 Aralık 2018 Perşembe 08:00:00

Isırganotu çayıyla ağrılarınızı dindirin

Kas ve eklemlerde ağrıya neden olan romatizmadan 'ısırganotu çayı' sayesinde kurtulabilirsiniz. 

Romatizma, bağışıklık sistemindeki sorunlar nedeniyle eklemlerin iç yüzeyinde iltihaplanmalara neden olan kronik bir rahatsızlıktır. Uzun dönemli, tedavi edilmeyen romatizma, oluştuğu eklemlerin hareket kabiliyetini kısıtlar. Günümüzde romatizma tedavisinde kullanılan tedavi yöntemleri hastalığı tamamen ortadan kaldırmamakla birlikte etkisini azaltarak belirtilerinin hafifletilmesini sağlamaktadır. Romatizmaya iyi gelen bitki çayı ve kürleri kullanarak eklem ağrılarını hafifletebilir, şişliği ve iltihaplanmanın şiddetini azaltabilirsiniz.Bitkisel tedavi uzmanları 'ısırganotu ve karabaşotu çayı'nı öneriyor. 

BİR AYDAN FAZLA KULLANMAYIN 

Isırganotu çayını hazırlamak için; bir buçuk bardak sıcak suya 25-30 adet kiraz sapı ilave edin. Kısık ateşte beş dakika kaynatın. Beş dakika sonra bir tutam ısırganotu ilave edin. Kısık ateşte kaynatmaya devam edin. Ilınınca süzüp için. Bunu ilk bir hafta boyunca sabahları kahvaltıdan yarım saat önce ve akşam yemeğinden yarım saat önce olmak üzere günde 2 defa uygulayın. Sekizinci günden sonra günde bire düşürün ve bir ay boyuncu uygulayın. Her seferinde taze olarak hazırlayıp içmeye özen gösterin. 

UYKUDAN ÖNCE İÇİLMELİ

Gece yatarken de karabaşotu çayını için. Kaynamakta olan bir bardak klorsuz suya 5-6 adet karabaşotunun başaklarından ilave edin. Kısık ateşte beş dakika kaynatın. Süre dolunca hemen süzün. Akşam yemeklerinden en az 2 saat sonra için. Her seferinde taze olarak hazırlayın. Romatizma ağrılarını dindirdiğini fark edeceksiniz. 

MERCANKÖK MİGRENİ GEÇİRİYOR

Ense, şakak veya göz çevresinde başlayıp yayılan migren ağrısından kurtulmak için bitkisel yöntemlerden faydalanmak mümkün. Sakinleştirici ve yatıştırıcı etkisi olan mercanköşk bitkisi sayesinde migren ağrısından kurtulabilirsiniz. Antiviral ve antienflamatuvar etkisi sayesinde, üst solunum yollarını rahatlatarak, beyne daha fazla oksijen akışı sağlar. Bu sayede şiddetli migren ağrısı hafifler ve bir süre sonra tamamen geçer. Mercanköşkü bitkisini çay formunda demleyerek, düzenli bir şekilde içebilirsiniz. Bir bardak suyu kaynatın ve içerisine bir tutam mercanköşkü ilave edin. Bir süre demlendikten sonra ılık bir forma gelince içebilirsiniz. 

ASTIMA NANE ÇAYI

Nane, hafif acı tadı ve kokusuyla iştah açar, sindirim sistemini rahatlatır, hazmı kolaylaştırır, mide ve bağırsak gazlarını giderir, mide ağrılarına karşı fayda sağlar. Tekrar eden astımla alerjik reaksiyonların iyileşmesine fayda sağlar. Kışın oluşan burun tıkanıklığını açmak için de nane çayı tüketilmelidir. Ayrıca bu çayın solunmasıyla sinüzitler de açılır. Boğazın kurumasını, gıcık yapmasını önler. Araştırmalara göre, bu şifalı bitkinin çayının tüketilmesi radyasyona karşı da koruma sağlıyor. Özellikle hazır nane çayı değil de, taze nanelerin kurutulup çay yapılması büyük fayda sağlar. 

 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX