0530 708 54 54
0530 708 54 54
27 Temmuz 2021 Salı 09:30:00 - Güncelleme:27 Temmuz 2021 Salı 09:30:00

Anne babalar dikkat yürüteç kullanımının bir faydası yok

Ev kazalarının çocukların yaralanma ve ölüm riskinin en fazla görüldüğü durumlar olduğunu belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Murat Cömert, ailelerin basit önlemlerle bu kazaların önüne geçebileceğini söyledi.

Ev kazalarının çocukların yaralanma ve ölüm riskinin en fazla görüldüğü durumlar olduğunu belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Murat Cömert, ailelerin basit önlemlerle bu kazaların önüne geçebileceğini söyledi. Cömert, "Ev kazaları arasında en sık gördüğümüz problem düşmeler" dedi. Çocuklarda kullanılan yürüteçlerle çok sık kazalar meydana geldiğini belirten Dr. Öğr. Üyesi Murat Cömert, "Yürüteç kullanan her dört çocuktan biri ev kazası yaşamaktadır. Yürüteç kullanımının çocuğa bir faydası yoktur. Hem faydasız olması hem de kazalara neden olmasından dolayı yürüteç kullanımı önerilmemektedir. Evinizin kapısı sürekli kilitli bulunsun. Çocukların kapıyı açıp dışarda kaybolma riski bulunmaktadır. Elektrik prizlerine koruma takınız. Evinizde tüm odalarda duman detektörü bulundurunuz. Evde bu tür kazalara karşı ilk yardım çantası bulunduralım. Büyük sağlık problemleri oluştuğu anda acil yardım isteyelim" uyarısında bulundu.

Etiketler : Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Dr. Öğr. Üyesi Murat Cömert bebek yürüteç
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX