0530 708 54 54
0530 708 54 54
22 Ocak 2019 Salı 08:00:00 - Güncelleme:22 Ocak 2019 Salı 08:00:00

'Suriye'de herkesin bir ajandası var'

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, “Kimse Türkiye gibi Suriye'nin toprak bütünlüğünü, istikrarını düşünmüyor” dedi. 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü (KYK) tarafından organize edilen “Uluslararası İlişkiler Kampı” açılışında konuştu. Çavuşoğlu, “Suriye'de herkesin bir gündemi, bir ajandası var. Herkes Türkiye gibi Suriye'nin sınır bütünlüğü, toprak bütünlüğü, istikrarı, barışı, huzuru, bu kadar Suriyeli kardeşimizin huzuru ve yaşamı diye bakmıyor olaya” dedi. 

ÇEKİLME SÜRECİ 

ABD'nin Suriye'den çekilme kararını değerlendiren Çavuşoğlu, “Çekilme kararını nasıl yöneteceğiz? Bunun bir adım ötesini değerlendirerek, yürütmeye ya da yönetmeye çalışırsanız başarısız olursunuz. Biz 7-8-9-10 adım sonrasını düşünerek, herkesle beraber bunu yürütmeye çalışıyoruz. Rusya ile İran'la Avrupa ülkeleriyle komşu ülkelerle” ifadelerini kullandı. 

İDLİB MUHTIRASI 

Çavuşoğlu, “Sadece İdlib Muhtırası bile bugün Türkiye'nin dünyadaki itibarını artıran en önemli gelişmelerden biridir. İdlib Muhtırası ile sadece bir felaketi, insani dramı önlemedik, siyasi çözüm için son fırsat penceresini de açmış olduk” diye konuştu. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX