0530 708 54 54
0530 708 54 54
28 Aralık 2016 Çarşamba 10:16:00 - Güncelleme:28 Aralık 2016 Çarşamba 10:27:00

Son Dakika Haberi... El Bab bölgesine birlikler takviye ediliyor

Fırat Kalkanı Harekatının 127'ncı gününde Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), El Bab bölgesindeki birliklerini takviye ediyor.

Fırat Kalkanı Harekatının yönetildiği Kilis’in Elbeyli ilçesi sınır hattı ile Suriye tarafında hareketlilik yaşanıyor. Suriye içlerindeki birlikler, sürekli takviye edilerek her türlü ihtiyaçları Elbeyli ilçesinden karşılanıyor. El Bab bölgesindeki birliklere batı ve doğu illerinden komando takviyesi ile tank ve zırhlı muhabere araçları Elbeyli ilçesi üzerinden gönderiliyor.

 

Öte yandan Fırat Kalkanı Harelatı kapsamında El Bab'da devam eden operasyonlarda terör örgütü DEAŞ'a karşı daha önce Nusaybin, Cizre ve Sur'da uygulanan 3T taktiğinin uygulanacağı ortaya çıktı. El Bab kent merkezine girişlerde uygulanacak 3T taktiği ile bölgedeki mayınların temizlenmesi hedefleniyor.

 

Güvenlik uzmanları daha önce Nusaybin, Cizre ve Sur'da uygulanan 3T taktiğinin El-Bab'da da uygulanacağını söylüyor: Tank, top, tosun.

 

Bugüne kadar 40 şehit verdiğimiz Fırat Kalkanı operasyonunda en önemli cephelerden biri olan El Bab'da TSK desteğinde ilerleyen ÖSO büyük gelişme kaydetti. Kent tamamen kuşatıldı, sıra sokak çatışmalarına geldi. DEAŞ militanlarının her yeri bubi tuzaklarıyla çevirdiği sokaklarda ÖSO güçlerinin ve Türk askerinin son derece dikkatli ilerlemesi gerekiyor. Bu nedenle bölgeye yeni zırhlı ve askeri birlikler yönlendirildi. Ayrıca operasyon sırasında gereken ekipmanlar da naklediliyor. Meskun mahal çatışmalarından önceki son hazırlıklar tamamlanıyor.

 

SOKAK SOKAK ÇATIŞMA

 

Vatan gazetesinin haberine göre, güvenlik uzmanları El Bab'ın DEAŞ'tan temizlenmesi sırasında Nusaybin, Cizre, Sur ve Şırnak'ta uygulanan taktiğin uygulandığına dikkat çekip bu taktiğe 3T adını veriyorlar. 3T'nin açılımı ise “Tank, top ve tosun." Meskun mahal çatışmalarında tank, çevre güvenliği ve teröristlerin baskı altına alınmasında kullanılıyor. Top ise ZMA adı verilen zırhlı muharebe aracının üzerinde bulunan doçka tarzı bir silah. Bu silah da sokak çatışmalarında büyük üstünlük sağlıyor.

 

ZIRHLI KELEPÇE

 

Uzmanlar en kritik aracın ise güvenlik güçlerinin 'Tosun' adını verdikleri zırhlı kepçeler olduğunu söylüyor. Güvenlik uzmanları zırhlı kepçelerin özellikle sokaklarda yolun altına döşenen EYP'lerde çok etkili olduğu belirtiliyor. Zırhlı oldukları için açılaş ateşlerden etkilenmiyor ve yolları kazarak gittiği için EYP'lerin etkisini azaltıyor.

 

 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX