0530 708 54 54
0530 708 54 54
13 Eylül 2018 Perşembe 00:00:00 - Güncelleme:13 Eylül 2018 Perşembe 00:00:00

İnce sığ bir adam

Kılıçdaroğlu, muhaliflerin genel başkan değişikliği talebine İnce'yi işaret ederek “Bana felsefi bir derinlik gösterebilirseniz, yarın sabah bırakır giderim” diye karşı çıktı. 

CHP'de 24 Haziran seçimlerinden sonra başlayan iç kargaşa durulmuyor. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile Muharrem İnce arasındaki çekişme, son il başkanları toplantısında bir kez daha alevlendi. CHP lideri, yakasına rozet takarak cumhurbaşkanı adayı yaptığı Muharrem ince için “Sığ bir adam” imasında bulundu. Kılıçdaroğlu, parti içi muhaliflere yönelik olarak “Bana bir felsefi derinlik gösterebilirseniz ben bırakın kurultay yapmayı vallahi yarın sabah giderim. Burada kalayım diye bir hastalığım yok” dediği öğrenildi. 

OLAĞANÜSTÜ KURULTAY TALEBİ 

İl başkanlarının sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, olağanüstü kurultay talebine ilişkin olarak, “Hangi gerekçeyle genel başkanı değiştireceğiz? Bir ideolojik felsefe olması lazım” sözleriyle karşı çıktı. “Aday gösterilmeyenler birtakım kırgınlıklar yaşayabilir ama bazen partinin aleyhine çalışıyorlar” diyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: “Kendi çıkarlarını partinin çıkarlarının üzerine çıkarıyorlar. Bu tartışmalar ideoloji kaybından oluyor. Bu kişilerin partiden tasfiye edilmesi lazım. Partide dava adamı olan kişilerin olması lazım.” 

PARTİDE BİTMEYEN KAVGA 

Ana muhalefet partisinde 24 Haziran seçimlerinden sonra başlayan koltuk kavgası, her gün yeni bir evreye giriyor. Muharrem İnce'nin Cumhurbaşkanlığı seçiminde aldığı oy oranıyla cesaretlenip parti liderliğine soyunması, parti içindeki huzursuzluğu alevlendirdi. İnce'yi desteyleyen muhaliflerin  olağanüstü kurultay için imza toplamaya başlaması üzerine ilk tepki Tuncay Özkan'dan gelmişti. 

'SIRADAN VE KABA ADAM' 

Özkan o günlerde paylaştığı Twitter mesajında Muharrem İnce için, “Sıradan ve kaba bir adamın kahraman gibi gösterilmesini sağlayacak koşulları ve durumu yaratan mücadeleler tarihte ortaya çıkabilir. Ama bunların tarihi esir almalarına asla izin verilmez. CHP kendi diyalektiğinden koparılamaz. Tek adamlar değil CHP önemli” ifadelerini kullanmıştı. 

AİDAT ÖDEYENLERLE DEVRİM YAPACAK 

Kılıçdaroğlu, partide devrim yapmak istediğini ancak bunu aidatını düzenli ödeyenlerle gerçekleştireceğini söyledi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun partisinin il başkanları toplantısındaki birbirinden ilginç açıklamalarının ayrıntıları gelmeye devam ediyor. Genel Başkanı olduğu partisine yönelik eleştirilerde bulunan Kılıçdaroğlu, “Hepimiz birbirimizi eleştiriyoruz ama iş yapmıyoruz. Mangalda kül bırakmıyoruz ama ortada hiçbir şey yok” dedi. 

'KARŞI ÇIKTINIZ' 

“Parti üyeliklerinde aktif-pasif üye ayrımı getiren düzenleme gerçek anlamda bir devrimdi” görüşünü dile getiren Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: “Koro halinde karşı çıktınız. Ben partide devrim yapmak istiyorum, il başkanlarımız, delegeler karşı çıktı. Önseçim yaptık ne oldu İstanbul'da? Bilmem kaç bin tane seçmenimiz var. Yarısı ancak sandığa geldi. 

HABERLERİ BİLE YOK 

Yarısının partinin üyesi olduğundan haberi bile yok. Bu mudur? Siz bu partide devrim yapmak istiyorsanız ben hazırım. Aidatını düzenli ödeyenlerle yapalım bunu.” 

 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX