0530 708 54 54
0530 708 54 54
10 Kasım 2017 Cuma 15:26:00 - Güncelleme:10 Kasım 2017 Cuma 16:21:00

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Genç Kadınlar Liderlik Programı Sertifika Töreninde Konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Genç Kadınlar Liderlik Programı Sertifika Töreninde Konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Külliye'de Kadın Girişimcileri kabulünde konuştu

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle;
Atalarımız 'önce yoldaş sonra yol' derlerdi. Gönül birliği varsa hiç bir yol uzun değildir. Hayatta asıl zenginlik dost biriktirmektir.

BM'DE SADECE İRAN VE BİZ GÜNDEME GETİRDİK

Arakan'ı yaşıyoruz, acaba İslam dünyasının bütün ortakları burada aynı hissiyatı duyuyor mu, duymuyor. Yani yüzbinler ölüyor, Müslüman kardeşlerin ölüyor, umurunda değil. BM'de Arakan'ı gündem getirdik. 2 devlet başkanı vardık, bir ben bir de İran başkanı vardık. Başbakan olarak sadece Bangladeş vardı, bu kadar basit mi bu iş?Biz kimse gelmese de gücümüz neyi gerektiriyorsa bunu yapmakta kararlıyız. Şu anda dünyada en az gelişmiş ülkelere yardımda ABD bir numara. İkinci sırada Türkiye var.

'ILIMLI İSLAM' TEPKİSİ

Son zamanda yeniden bir şeyi tekrar köpürttüler. Ne o? Ilımlı İslam. Bunun patenti batıya ait. O ifadeyi kullanan şahıs bana ait gibi düşünüyor olabilir. Hayır, sana ait değil? İslam'ın ılımlısı, ılımsızı olmaz. İslam tektir. Kimse İslam'ı bir zaafın içine sokma gayreti içine girmesin. Bir müddet bununla muhatap oldum ama ondan sonra bu kesildi. Şimdi tekrar geldi. Mesele İslam'ı zaafa düşürmek. Batının yakıştırmaları ile biz dinimizi öğrenmedik, öğrenmiyoruz.

Sen "ılımlı İslam" diyorsun. Bir kadına araba kullanmasına izin vermiyorsun. İslam'da buna mani bir hüküm var mı? Yok. Böyle bir anlayış olamaz. Bugün Türkiye'de hiç kimse inançlarından dolayı artık ötekileştirilmiyor. Devletin tüm kurumlarında artık hanım kardeşlerimiz özgürce yer alabiliyor. Ama 15 yıl önce böyle değildi. Onu da söyleyeyim.

BEN BU İŞİN ACISINI ÇEKMİŞ BİR BABAYIM...

Kadının emeği olmayan kadının eli değmeyen her iş bize göre yarımdır, eksiktir. Biz son 15 yılda kadınlar için çok büyük adımlar attık. Kadınların haklarını teslim etme mücadelesi verdik. Üniversiteye gidemeyen, iş hayatına atılamayan kadınlarımızı özgürlüklerine kavuşturduk.Bugün artık hiç kimse ötekileştirilmiyor. Ama 15 yıl önce değildi. Ben bu işin acısını çekmiş bir babayım. Sabrettik ve zafere ulaştık. Başı açık veya örtülü tüm kadınlarımız arzu ettikleri tüm alanlarda çalışabiliyor, hayatın her alanında yer alıyor. Kadınlarımızı inşallah daha da güçlendirmeyi sürdüreceğiz.

İİT İÇİNDE NEDEN KADIN KOLLARI OLMASIN

Biz bu birikimlerimizi İslam İşbirliği Teşkilatı'nda kardeşlerimizle de paylaşmak istiyoruz. İİT'nin içinde ne için bir kadın kolları olmasın? Ama ülkelerin liderleri henüz bu konuda aynı anlayışta değil.

.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX