0530 708 54 54
0530 708 54 54
27 Nisan 2020 Pazartesi 16:34:00 - Güncelleme:27 Nisan 2020 Pazartesi 16:39:00

CHP sözcüsü Faik Öztrak Kur'an-ı Kerim ayetlerine "nefret dili" dedi

Allah'ın hükümlerini anlatan Diyanet İşleri Başkanı'na Türkiye içinde saldırılar devam ediyor. Prof. Dr. Ali Erbaş'ın "İslam eşcinselliği lanetliyor" hutbesine CHP karşı çıktı. CHP Sözcüsü Faik Öztrak Kur'an-ı Kerim ayetlerinin kaynak alındığı Cuma hutbesini 'nefret dili' ve 'düşmanlaştırıcı' dedi.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Basın toplantısına online olarak tek bir soru yöneltildi.

Öztrak, "CHP, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın hutbesi ve Ankara Barosu hakkında açılan soruşturmayı nasıl değerlendiriyor?" sorusuna şu cevabı verdi:

CHP SÖZCÜSÜ FAİK ÖZTRAK, İSLAM DÜŞMANI OLDUĞUNU AÇIKÇA SÖYLEDİ

İnanç sahiplerinin, inançlarını dile getirme hakkı vardır. Ancak bunu dile getirirken, birilerinin yaşam tarzı üzerinden nefret dilini kullanarak, düşman yaratarak bunu yapmamaları gerekiyor. Bu birilerini düşmanlaştırmak toplumu bölmektir.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX