0530 708 54 54
0530 708 54 54
24 Ekim 2016 Pazartesi 00:00:00 - Güncelleme:24 Ekim 2016 Pazartesi 09:05:00

Alman gazetesinden FETÖ’ye methiye 

15 Temmuz’da alçak yüzü ortaya çıkınca öğrencilerin tek tek ayrıldığı FETÖ okullarına, Alman basını destek çıktı. FETÖ’yü “Hizmet hareketi” olarak nitelendirdiği skandal bir habere imza atan Die Zeit Gazetesi, öğrencilere “Çekinmeyin, geri dönün” çağrısında bulundu. 

Fetullahçı Terör Örgütü ile bağlantıları ortaya dökülünce Genel Yayın Yönetmenliği yaptığı Cumhuriyet Gazetesi’nden ayrılan Can Dündar, yazarlık yapmaya başladığı Alman Die Zeit Gazetesi’ni de zehirledi. 

FETÖ’CÜLERİN SESİ OLDU 

Die Zeit’in tanınan eğitim editörü Martin Spiewak ve Arnfried Schenk imzasıyla yayınlanan haberde, Stuttgart’ta eğitim faaliyeti yürüten BİL Okulu kurucusu Muammer Akın, Eğitim ve Diyalog Vakfı Başkanı Ercan Karakoyun ve Kreuzberg’de öğrenci evlerinde kalan kişilerle yapılan görüşmelere yer verildi. Haberde, BİL Özel Okulu’nun 800 öğrenci kapasiteli ilkokul, realschule ve liseden oluştuğu ve 65 öğrencinin kayıt sildirdiği bilgisi yer aldı.

'HİZMET HAREKETİ' YALANI 

FETÖ’yü “Hizmet hareketi” olarak tanımlayan gazete, “Gülen Hareketi”nin en güçlü tarafının eğitim olduğunu ve dünya genelinde 150’den fazla ülkede faaliyet gösterdiğini, Almanya’da da 25 okul, anaokulları ve 100’den fazla eğitim merkezi olduğunu yazdı. Gazete, hemen ardından da Almanya’da faaliyet gösteren okulların yapılarına ve içeriklerine bakıldığında kesinlikle bir Gülen kurumu olmadığını, okullarda Gülen’in kitaplarının ya da resminin yer almadığını vurguladı. Bunun yerine okulların kurulmasında ve maddi desteğin sağlanmasına hareketin katkı verdiği yalanını okurlarıyla paylaştı.

BİRBİRİNİZDEN ÇEKİNMEYİN 

Gazete, “Hizmet hareketi”nin Türkiye’de temelinin yok edildiğini ve dünya genelinde taraftarlarının tırpanlandığını ve maddi kaynaklarının kurutulduğundan da yakındı. Alman toplumunun “Hizmet hareketi”nden, bu hareketin de Alman toplumundan çekinmesini gerektirecek bir durumun olmadığını vurgulayan Die Zeit Gazetesi, “Okullardan sorumlu devlet daireleri, şikayet edecek bir durum olmadığını ve Alman öğretmenler ile velilerden ideolojik bir şikayet yok” vurgusunu yaptı. Gazete, okulu terk eden öğrencilerden de “Herhangi bir beyin yıkama faaliyeti söz konusu değil” vurgusuyla geri dönmelerini istedi.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX