0530 708 54 54
0530 708 54 54
10 Nisan 2017 Pazartesi 10:13:00 - Güncelleme:10 Nisan 2017 Pazartesi 10:29:00

Milli gurur Sniper Roketimiz ağızları açıkta bıraktı

Türkiye'nin savunma sanayisinde yerli katkı payını artırmak ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ihtiyaçlarına yönelik yeni ürünleri üretmekle kendini görevlendiren Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKE), çok namlulu roket atar tarafından atılan 122 mm topçu roketi üretti.

 

İşte Sniper roket lakablı 122 mm topçu roket sisteminin özellikleri:

 

Üzerine yön bulma sistemi takılan roketler, test atışlarında hedeflerine 25 kilometreyi aşan mesafeden ulaştı. Güdümlü roketlerle, kilometrelerce ötedeki hedeflerin sniper (keskin nişancı) hassasiyetinde vurulabileceği öğrenildi.Yerli olarak üretilen 122 mm topçu roketi iç ve dış operasyonlarda terör örgütlerine karşı aktif olarak kullanılıyor. Topçu Roketleri yüksek isabet, asgari dağılım ve yüksek tahrip güçleri sayesinde,

 


ROKETSAN, "Sakarya" platformunda çok namlulu olarak kullandığı 122 milimetrelik topçu roketlerini (TR- 122) güdümlenerek ateşlenebilir hale getirdi.
 

 

3 km'den 100 km mesafeye kadar kritik bölge hedefleri üzerinde yoğun ve etkili ateşler yapabilme yeteneğine sahip.

 

 

Bu üstün özellikleri sayesinde zamanında, doğru ve etkili ateş gücü meydana getirerek, manevra kuvvetine mükemmel ateş desteği sağlıyor.

 

TR-122 ve TRB-122 roketleri, Roketsan tasarımı kompozit yakıtlı motorları ve harp başlıklarıyla dünyadaki en uzun menzilli ve en etkili 122 mm.lik topçu roketlerindendir. Yüksek Tahrip Güçlü Patlayıcı ve Çelik Bilyeli Harp Başlığı

 

 

Güdüm yeteneğinin kazandırılmasıyla, TR-122 roketlerinin savaş uçaklarına entegre edilmesi de söz konusu olabilecek.

 

 

İsrail, yeni geliştirdiği benzer bir sistemi sky sniper (gökyüzü keskin nişancısı) olarak adlandırdı, dünyaya 2 ay önce tanıttı. İsrail devlet firması IAI'nın geliştirdiği sistemle 122 milimetre topçu roketleri GPS güdümlü hale getirildi.

 

 

Topçu roketleri havadan ateşlendiğinde hem yerçekimi etkisi büyük ölçüde ortadan kalkıyor hem de roket ateşleyen uçağın hızını arkasına alarak hedefine çok daha hızla ulaşıyor.

 

 

Kalibre: 122 mm

Sistem Toplam Uzunluğu: 2750 mm

Azami Menzil: 36 km (deniz seviyesinde) Azami Menzil: 40 km (600 m rakımda) Asgari Menzil: 21 km

Dağılım (Cep): % 1

 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX