0530 708 54 54
0530 708 54 54
14 Ekim 2021 Perşembe 15:06:00 - Güncelleme:14 Ekim 2021 Perşembe 15:40:00

Yunanistan'da Türk yerli savunma sistemi korkusu

Kaynak: Milliyet

ABONE OL

Yunanistan'daki Türkiye kaygısı devam ediyor. Bütçesinin büyük bir kısmını savunmaya ayıran Atina'da ülke basını Ankara'nın yerli havacılık sanayisindeki atılımlarını, kaygıyla sayfalarına taşıdı.

Bugün imzalayacağı anlaşmayla egemenlik haklarını savunması için ABD'ye bel bağlayacak olan Yunanistan'da, yeni bir kaygı baş gösterdi. Yunan basını, Ankara'nın yerli havacılık sanayisindeki atılımlarını, kaygıyla sayfalarına taşıdı.

Milliyet'te yer alan haberde bugün imzalanması beklenen anlaşma öncesinde ise, Yunan medyası ülkede artan başka bir başka paniğin altını çizdi. "Türk Hava Kuvvetleri'nin (TuAFA) modernizasyonu, Türkiye'nin yerli ve yeni havacılık endüstrisi tarafından destekleniyor." ifadelerine yer verilen haber, şöyle devam etti:

TÜRK ÜRETİCİLER ARTIK ORDUNUN İHTİYAÇLARINI KARŞILAYABİLİYOR

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TAI), Aselsan, Havelsan ve Roketsan gibi büyük savunma geliştirme müteahhitleri artık ordunun ihtiyaçlarının karşılanmasında önemli bir rol oynamakta ve iç pazarı finanse etmek için, ürünlerini ihraç etme niyetinde.

Uluslararası Silah Antlaşması'nın (ITAR) sınırlamaları nedeniyle müttefik ülkelere satış yapmak giderek zorlaşıyor. Örneğin Pakistan, Mayıs 2018'de 30 TAI T129 saldırı ve keşif helikopteri (ATAK) için 1,5 milyar dolarlık bir anlaşma imzalamıştı.

Bununla birlikte helikoptere güç veren Honeywell / Rolls Royce LHTEC 800 motoru, ITAR kanunu kapsamında yaptırıma uğradı. Buna karşın çözüm olarak bir Tusas Engine Industries (TEI) TS1400 elektrik motoru duyuruldu.

Etiketler : Tusas Engine Industries Uluslararası Silah Antlaşması Türk Havacılık ve Uzay Sanayii
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX