0530 708 54 54
0530 708 54 54
10 Nisan 2017 Pazartesi 15:32:00 - Güncelleme:10 Nisan 2017 Pazartesi 15:40:00

Ruhani: ABD'nin Suriye'ye saldırısının tekrarı cevapsız kalmaz

ABD’nin Suriye’ye düzenlediği askeri operasyonunu değerlendiren İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, “ABD bunu bir kere yaptı diyelim, fakat bir sonraki seferlerde bu yanıtsız mı kalacak?” diye sordu.

Basın mensuplarının gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan Ruhani, Suriye’de tarafsız bir araştırma komitesi kurulması durumunda “kimyasal silahların nereden geldiğinin belirlenmesinin kolay bir iş olacağını” söyledi.

 

Ruhani, “Araştırma heyeti, kimyasal gazın teröristler tarafından kullanıldığını tespit ederse o zaman ABD ne cevap verecek? ABD Suriye’yi bir kere vurdu diyelim, fakat bir sonraki seferlerde bu yanıtsız mı kalacak?” diye sordu.

 

Ruhani, olayın tekrarlanmasının bölge için tehlikeli sonuçlar getireceği uyarısında bulundu.

 

SURİYE'DE REFORMLAR YAPILMASI GEREKİYOR

 

Suriye sorunun esas çözüm yolunun siyasi yöntemler olduğunu kaydeden Ruhani, “Elbette Suriye’de ve Suriye hükümetinde de reformlar yapılması gerekiyor” dedi.

 

BARIŞ MÜZAKERELERİNİ OLUMSUZ ETKİLEYECEK

 

“ABD’yi Suriye konusunda teşvik eden ülkeler yanlış yapıyor” diyen Ruhani, “ ABD’nin Suriye’ye düzenlediği saldırının Suriye konulu barış müzakerelerini olumsuz yönde etkileyeceğini” belirtti.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX