0530 708 54 54
0530 708 54 54
11 Kasım 2017 Cumartesi 17:06:00 - Güncelleme:11 Kasım 2017 Cumartesi 17:16:00

İngiliz dergisi Economist rahatsız: İranlılar neden tatil için Van'a akın ediyor?

İngiliz The Economist dergisi, bu haftaki sayısında İranlı turistlerin son dönemde Van'a gösterdikleri ilgiyi kaleme aldı. Dergi "Neden İranlılar, çalkantılı Türkiye'de tatil yapıyor?" başlıklı yazısında İngilizlerin yüzyıllardır süregelen Türkiye düşmanlığını yeniden gün yüzüne çıkardı.

"Neden İranlılar, çalkantılı Türkiye'de tatil yapıyor?".haber başlığıyla yayınlanan yazıda, "Bir dizi terör saldırısı, başarısız darbe girişimi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hükümetinin devam eden kovuşurmaları nedeniyle Türk turizminin zon günlerden geçtiği" belirtildi.

Özellikle Batılıların Türkiye'den uzak durduğunu söyleyen dergi, İstanbul ve Akdeniz kıyılarındaki birçok otelin tutunabilmek için fiyatlarında büyük indirime gikttiklerine dikkat çekti.

"RAHATLAMAK İÇİN GELİYORLAR"

Economist, İranlı turistlerin Van'a olan ilgisinin nedenlerini ise şöyle sıralıyor; "Bazıları, turistik yerler için geliyor. Bunlara kentin kıyısındaki büyük göl, göldeki bir adaya inşa edilmiş 1100 yıllık bir Ermeni kilisesi ve bölgenin beyaz kürklü, garip göz renkli kedileri de dahil. Bazıları da alışveriş merkezlerini seviyor ve bavullarını İran'dakinden çok daha ucuza alabildikleri pantolonlar ve polo gömleklerle dolduruyor. Ancak, çoğu biraz rahatlamak için geliyor."

"TÜRKİYE'DE YASAK YOK"

Gece ilerlerken, aralarında yaşlı çiftlerin ve ağır makyajlı, mini etekli kadınların da bulunduğu müşteriler, çoğu sadece İranlılara hizmet veren bodrum gece kulüplerine girip çıkıyorlar. Daha sıcak günlerde parti, göldeki teknelerde sürüyor. Mollaların yönettiği İran'da alkol ve dans yasak. 7 yaşından büyük kızlar başörtüsü takmak zorunda. Nüfusunun büyük çoğunluğu Müslüman ancak anayasası laik olan Türkiye'de böyle yasaklar yok."

Van'a 2017'nin ilk 9 ayında İran'dan 388 bin İranlı turist geldi. Ensonhaber

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX