0530 708 54 54
0530 708 54 54
26 Mart 2020 Perşembe 13:06:00 - Güncelleme:26 Mart 2020 Perşembe 13:20:00

ABD basını koronavirüs haberinde Peygamber Efendimiz'in hadisi şerifini örnek gösterdi

Newseek dergisi, Efedimiz Muhammed Aleyhisselam'ın "Bir yerde veba salgını duyarsanız, oraya girmeyin; veba sizin bulunduğunuz yerde çıkarsa, o yeri terk etmeyin" hadisini paylaştı.

Koronavirüs salgınına karşı en önemli tedbirlerin başında hijyen kurallarına uymak geliyor. ABD'li haftalık haber dergisi Newsweek, Hazreti Muhammed Aleyhisselam'ın salgın hastalıklarla ilgili önerilerine yer verdi.

PEYGAMBER EFENDİMİZİ ÖRNEK GÖSTERDİ

Haberde, bazı uzmanların salgına karşı temizlik uyarıları aktarılırken, "Bir salgın sırasında başka kimin hijyen ve karantina önerdiğini biliyor musunuz? diye sordu ve son Peygamber Efendimiz Muhammed Aleyhisselam'ın sözlerine yer verildi.

KARANTİNA TAVSİYESİ

Peygamberimizin, koronavirüs gibi ölümcül hastalıkları önlemek ve bu gibi salgınlarla mücadele etme konusunda sağlıklı tavsiyelerde bulunduğu belirtildi. İslam Peygamberi'nin, salgın hastalık riskine karşı, ashabına yaptığı bir tavsiyede karantina uygulamasına dikkat çektiği ifade edildi.

"BİR YERDE VEBA SALGINI DUYARSANIZ..."

Newsweek'in haberinde, Hazreti Muhammed (S.A.S)'in konuyla ilgili, "Bir yerde veba salgını duyarsanız, oraya girmeyin; ama veba sizin bulunduğunuz yerde çıkarsa, o yeri terk etmeyin." hadisi, okurlarla paylaşıldı.

"BULAŞICI HASTALIĞI OLANLAR..."

Hazreti Muhammed Aleyhisselam'ın tavsiyelerinin sıralandığı yazıda, Peygamber'in, "Bulaşıcı hastalığı olanlar sağlıklı olanlardan uzak tutulmalıdır." önerisine yer verildi.

TEMİZLİK VURGUSU

Ayrıca peygamberimizin, insanları enfeksiyondan koruyacak hijyenik uygulamalara uymaya da teşvik ettiği de hatırlatılarak, "Temizlik, imanın yarısıdır. Uyandıktan sonra ellerinizi yıkayın; uyurken ellerinizin nereye hareket ettiğini bilmiyorsunuz. Yemekten önce ve sonra ellerinizi yıkayınız." tavsiyeleri de aktarıldı.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX