0530 708 54 54
0530 708 54 54
04 Temmuz 2021 Pazar 16:00:00 - Güncelleme:04 Temmuz 2021 Pazar 16:00:00

Mikrocerrahi ile kolu kesilmekten kurtuldu

İstanbul'da kozmetik imalatı yapan bir fabrikada çalışan 52 yaşındaki Hayrinnaz Batmaz, kullandığı forklift aracında geçirdiği kaza sonrası soluğu hastanede aldı.

İstanbul'da kozmetik imalatı yapan bir fabrikada çalışan 52 yaşındaki Hayrinnaz Batmaz, kullandığı forklift aracında geçirdiği kaza sonrası soluğu hastanede aldı. Ön kolunun kemikleri kırılan, deri bütünlüğü bozulan Batmaz'a doktorlar 'kolunu kesebiliriz' dedi. Leğen kemiğinden alınan parça ile ameliyatı gerçekleştirilen ve mikrocerrahi ile damarları onarılan Batmaz, şu an kolunu kullanabiliyor.

Zorlu bir 2 ay geçirdiğini anlatan Batmaz, "Şu anda fizik tedavi sürecim de devam ediyor, çok şükür iyiyim. Hastaneye geldiğimde umutsuz bir durumum vardı. O umutsuzluğu hocamızın sayesinde atlattık. Daha da iyi olacağımı düşünüyorum. Kolum günden güne toparladı. İki ameliyat geçirdim, platin takıldı. Daha da ilerliyorum" ifadelerini kullandı.

Hastanın ameliyatını gerçekleştiren Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı Op. Dr. Yiğit Erdağ, "Hastamız bize ilk geldiğinde ön kolunda kaza nedeniyle gelişen bir dolaşım sıkıntısı ve çok parçalı kırık ve görsel olarak da bütünlüğü bozulmuş bir ön kol vardı. Hasta bu şekilde birkaç merkeze başvurmuş. Hastanın kolu için yapılacak bir şeyin olmadığı ve kesilmesi gerektiği söylenmiş. Acil şartlarda hastayı ameliyata aldık ve ilk etapta eksik kalan birkaç parça vardı onları hastanın leğen kemiğinden parça alarak toparladık. Daha sonra mikrocerrahi yöntemiyle damarlarını onardıktan sonra kolun dolaşımının var olduğunu görüp diğer kemik için geçici bir tespit yapıp kolun kurtarılmasına yönelik ameliyatını gerçekleştirdik. Çok parçalı kemikler yavaş yavaş kaynamaya başladı. Bu tabii kolun hareketine imkan sağladı. Kolun eski fonksiyonunun kazanılması için fizik tedavi sürecine girilmiş oldu" ifadelerini kullandı.

Etiketler : Mikrocerrahi İstanbul Hayrinnaz Batmaz Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanı
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX