0530 708 54 54
0530 708 54 54
22 Ekim 2018 Pazartesi 00:00:00 - Güncelleme:22 Ekim 2018 Pazartesi 00:00:00

Bağışıklığı güçlendiren çedene

Fıstık ağacının yabani bitkisi olan 'çedene' kuruyemiş ya da yemeklerde baharat olarak tüketiliyor. Bağışıklığı güçlendiren bu bitki sayesinde gripten korunmak mümkün.

Melengeç olarak da bilinen çedene; kuruyemiş olarak tüketildiği gibi, kahve, sakız ve sabun olarak da kullanılır. Bunun yanı sıra, antiseptik özelliğe sahip olan ve merhem olarak da kullanılan çedenenin meyveleri kavrularak, yemek olarak da tüketilir. Bu şekilde kavrulmaya hazır hale gelen çedene, yılın istenilen zamanlarında kullanılabilir. 

Bitkinin meyveleri temizlendikten sonra, sıcak suda bir süre bekletilir. Ancak suda fazla haşlanması hem besin değerinin azalmasına hem de tadını yitirmesine neden olduğundan, uzun süre sıcak suda bekletilmesi önerilmez. Diriliğini kaybetmeden sıcak sudan alınan çedeneler, soğuk suyla şoklanır ve daha sonra dondurulur.

MİDE AĞRISINI GEÇİRİYOR

Acı bir tada sahip olan meyveler, baharat gibi yemeklere katılabilir. Antiseptik özelliğe sahip olan sarımsak, kuşkonmaz, semizotu gibi, çedene de bağışıklık sisteminin güçlenmesi ve hastalıklara karşı vücudun korunmasını sağlar. Solunum yollarıyla ilgili hastalıklara iyi gelir ve öksürüğü keser. Kuruyemiş olarak tüketildiğinde, mide ağrılarına iyi gelir. 

 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX