0530 708 54 54
0530 708 54 54
23 Haziran 2018 Cumartesi 09:14:00 - Güncelleme:23 Haziran 2018 Cumartesi 10:03:00

Vesayetin kılıç artıklarına son tokadı millet vuracak

Türk milleti, yarın vesayeti sona erdirme kararının infazını gerçekleştirecek. İlkesizler İttifakı’nın eski Türkiye’nin karanlık günlerine dönme umudunu, sonsuza kadar sandığa gömecek.

Türkiye, 24 Haziran seçimleriyle  Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Cumhur İttifakı tercihiyle ekonomik, askeri ve büroktatik vesayetin tabutuna son çiviyi çakmaya hazırlanıyor. 24 Haziran adeta bağımsız ve güçlü bir Türkiye isteyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti ile vesayetin yerel ve küresel temsilcilerinin son meydan savaşına dönüştü. 17 yıldır Erdoğan’ın liderliğinde AK Parti’yi 12 sandıktan zaferle çıkaran ve 15 darbe girişimini püskürtmesine destek olan Türkiye, 24 Haziran’da Erdoğan’la güçlü bir lider, çoğunluğunu Cumhur ittifakı’nın oluşturacağı güçlü bir Meclis ile vesayete son tekmeyi vurmaya hazırlanıyor.  

HAİN ODAKLARIN SON UMUDU

Türk milleti, 15 Temmuz direnişiyle darbe ve işgal hareketi engelledi, 16 Nisan referandumuyla darbeleri zemin hazırlayan parlamenter sistemden Cumhurbaşkanlığı sistemine geçti... Ancak, başta CHP-İP-SP-DP ve gizli ortakları HDP’nin oluşturduğu İlkesizler İttifakı’nın güçlerini birleştirerek verdiği ‘Eski Türkiye’denin parlamenter sistemine dönme’ vaadi, devleti karanlık odakların vesayetinde yönetmek isteyen karanlık odakların son umudu oldu. Vesayetçilerin oluşturduğu İlkesizler İttifakı seçimden galip çıkarsa, Türkiye 20 yılda elde ettiği tüm demokratik kazanımları kaybettirecek adımları vaat ediyor. 

BİR DAHA GERİ GETİREMEZLER

Bunun için muhalefetin önce TBMM’de çoğunluğu sağlayıp, ardından ülkeyi yeni bir referanduma götürüp, 16 Nisan’da ‘Cumhurbaşkanlığı sistemini seçen’ milletin,‘Cumhurbaşkanlığı sistemine hayır’ demesini istemeyi gerektirdiği için bu vaadin hayata geçirilmesi mümkün değil. Bu vaadi gerçekleştiremeyeceğini bilen muhalefet, parlamentoda çoğunluğu sağlamaya çalışarak güçlü Cumhurbaşkanı’nı Meclis’i bloke ederek zayıflatmayı amaçlıyor. Eski parlamenter sistemine dönmek demek, güçlü Cumhurbaşkanı liderliğinde Türkiye’nin küresel güç olması yerine Cumhurbaşkanı’nın yetkilerinin yasama, yürütme ve yargı organları ile ordu ve bürokrasi arasında paylaştırılması anlamına geliyor. Bu da 1960 darbesinden bu yana süregeldiği gibi darbeler ve koalisyonlar Türkiyesine dönülmesi demek.

NiHAi CEVAP SANDIKTA VERiLECEK

Gezi olaylarına 16 Haziran Kazlıçeşme mitingi ile ‘dur’ diyen, darbe girişimlerini tankların önüne yatarak püskürten millet, 24 Haziran seçimlerinde de sandıkta küresel güçlere ve onların yerel piyonlarına en net cevabı verecek. 24 Haziran seçimleri, Türkiye’yi millet iradesi dışında vesayet sistemiyle yönetmek isteyenlere de vurulacak son tekme olacak.

KILIÇ ARTIKLARI KAZINACAK

17 yıldır Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde AK Parti’yi 12 sandıktan zaferle çıkaran ve 15 darbe girişimini püskürtmesine destek olan Türkiye, 24 Haziran’da Cumhurbaşkanı Erdoğan’la güçlü bir lider, çoğunluğunu Cumhur ittifakının oluşturacağı güçlü bir Meclis ile vesayetin ‘kılıç artıklarına’ son tekmeyi vurmaya hazırlanıyor.

27 MAYIS DARBESİNİN HESABI KAPANACAK

Merhum Başbakan Adnan Menderes, 1950 yılında ‘Yeter Söz Milletin’ diyerek iktidara geldikten sonra, ‘İktidar olduk ama muktedir olamadık’ sözleriyle dile getirdiği vesayet düzenini değiştirme girişimi darbeyle kesildi. Menderes, 27 Mayıs 1960 darbesiyle iktidardan indirilerek, vesayetin temsilcileri tarafından uyduruk bir mahkemeyle idam edildi. Türkiye’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın güçlü liderliğiyle sayesinde İttihat ve Terakki ile başlayıp 27 Mayıs ile kurumsallaşan vesayet, 16 Nisan referandumuna rağmen hala dönüş için pusuda bekliyor.  Siyasi, dini, ekonomik program ve ilkeleri birbirleriyle taban tabana zıt CHP, SP, İP, DP ve HDP’nin 24 Haziran seçimleri öncesinde oluşturduğu ‘İlkesizler İttifakı’nın, eski Türkiye’nin karanlık günlerini geri getirmeyi vadediyor. En büyük tehlike ise PKK ve FETÖ’cüleri devletten temizleyen KHK’ları kaldırarak sözde ‘mağduriyetleri’ giderme vaadiyle devleti yeniden terör örgütlerine teslim etme planı... 

(Star)

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX