0530 708 54 54
0530 708 54 54
16 Aralık 2018 Pazar 08:00:00 - Güncelleme:16 Aralık 2018 Pazar 08:00:00

Mehmetçik her an hazır

Fırat’ın doğusunu PKK/YPG’den temizlemekte kararlı olan Türkiye, Irak’ın kuzeyine düzenlediği hava harekatıyla terör yuvalarını darmadağın etti. Büyük temizlik operasyonu için hazırlıklarını son sürat sürdüren TSK, Ankara’dan gelecek emri bekliyor.

Başkan Erdoğan’ın terör örgütü PKK/PYD-YPG’nin yuvalandığı Fırat’ın doğusuna “Birkaç güne başlayacak sözleriyle işaretini verdiği harekat öncesi Türkiye, Kuzey Irak’ın Sincar ve Karacak Dağı bölgesinde  30’dan fazla hedefi imha etti. TSK unsurları büyük temizlik operasyonu öncesi hazır kıta emir bekliyor. Sınır hattına asker ve zırhlı araç sevkıyatları sürüyor. Suriye ve Irak sınırında konuşlu askerler, 7/24 bölgeden gelebilecek saldırı ve taciz ateşlerine karşı tetikte bekliyor. 

BRANDALARLA PERDELİYORLAR 

Suriye'nin birçok yerinde olduğu gibi Rasulayn bölgesinde de PKK/YPG'li teröristler, Türkiye'nin olası operasyonuna karşı kullanmak için tünel ve hendek kazmaya devam ediyor. İHA ve SİHA'ların görüşünü engellemek için hendeklerin üzerini zaman zaman brandalarla kapatıyor. Şehir içi çatışmalar için hazırlık yaptığı öğrenilen teröristlerin ilçe merkezinin çeşitli noktalarında bubi tuzakları kurduğu ve halkın üzerinde baskı kurarak kendilerine katılmaya zorladıkları iddia ediliyor. 

ABD’DEN MUHALİFLERE TEHDİT 

ABD, Türkiye'nin Fırat’ın doğusuna düzenleyeceği harekata katılması beklenen ÖSO gruplarına ve siyasi muhalefete tehdit mesajı gönderdi. Mesajda, “Özgür Suriye Ordusu veya Suriye Muhalefeti ve Devrimci Güçler Koalisyonu (harekata) herhangi bir şekilde katılımı ABD ve Koalisyon Güçlerine saldırı demektir ve bu gerek Koalisyon Güçleri gerek ABD ile doğrudan çatışmaya yol açacaktır. ABD güçleri ve SDF (adını kullanan YPG/PKK) iç içe geçmiş durumdadır. Dolayısıyla Koalisyon Güçleri ve ABD güçleri hedef alınıp çatışmaksızın SDF’ye saldırılamaz” ifadeleri yer aldı. SMDK ise askeri operasyonu desteklediklerini açıkladı. Öte yandan YPG/PKK, Suriye’nin kuzeyindeki Mare ilçesinde bulunan ÖSO mevzilerine ateş açtı. ÖSO’nun karşılık vermesiyle çatışma, 3 saat sürdü. Fırat Kalkanı Harekatı bölgesindeki ÖSO unsurlarına ilçenin güneyindeki Beşşar Esed rejimi güçleri tarafından 10 dakika süreyle uzun namlulu silahlarla saldırıldı. İki saldırıda da ÖSO unsurlarından ölen ya da yaralanan olmadı.

Suriye'nin kuzeyini işgal eden YPG/PKK'lı teröristlerin son 3 yılda Türk karakollarını hedef aldığı 20 saldırıda 2 asker şehit oldu, 4 asker yaralandı. Zeytin Dalı Harekatı'nın başladığı tarihlerde Hatay ve Kilis'te sivil yerleşim yerlerine roket ve havanlı saldırı düzenleyen teröristler, 7 kişinin ölümüne, 113 kişinin de yaralanmasına neden oldu.

OPERASYONLAR DEVAM EDECEK

Dışişleri Bakanlığı, TSK'nın Sincar ve Karacak Dağı'ndaki PKK unsurlarına karşı düzenlediği operasyonun ardından Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Fatih Yıldız bakanlığa çağıran Irak yönetimine sert sözlerle tepki gösterdi. Bağdat yönetiminin uyarıldığı açıklamada, “Terör örgütleri Irak topraklarında yuvalandıkları müddetçe terörle mücadele kapsamındaki bu operasyonlara devam edilecektir” değerlendirmesinde bulunuldu. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX