0530 708 54 54
0530 708 54 54
25 Kasım 2021 Perşembe 14:30:00 - Güncelleme:25 Kasım 2021 Perşembe 14:30:00

Bakan Koca'dan muhalefete TURKOVAC tepkisi: Buna sevinmenizi beklerdim, anlıyorum ki üzülüyorsunuz

Kaynak: AA

ABONE OL

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, yerli koronavirüs aşısı TURKOVAC ile ilgili konuşması esnasında CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu'nun araya girmesine sitem etti. Bakan Koca "Bugün sevinmenizi beklerdim anlıyorum ki üzülüyorsunuz." ifadelerini kullandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yerli inaktif Kovid-19 aşısı TURKOVAC için bugün itibarıyla Acil Kullanım Onayı başvurusunun yapıldığını, aşının yıl bitmeden kullanıma girmesini ümit ettiklerini bildirdi.

AA'nın aktardığı habere göre, Koca, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, Sağlık Bakanlığının 2022 yılı bütçesine ilişkin yaptığı sunumda, konuşmasına millet için önemli bir müjdeyi vererek başlamak istediğini söyledi.

Fahrettin Koca, "Yerli Kovid-19 inaktif aşımız TURKOVAC, bugün itibarıyla Acil Kullanım Onayı'na müracaat etmiştir. Yıl bitmeden yaygın kullanıma gireceğini ümit ediyoruz. Hücreden aşıya kadar her aşaması ülkemizde ve ülkemiz bilim insanlarınca geliştirilen milli aşımızın ülkemize, milletimize ve tüm dünyaya hayırlı, uğurlu olmasını dilerim." ifadesini kullandı.

MUHALEFETE SİTEM

CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu'nun araya girmesi üzerine Koca, şu ifadeleri kullandı:

"Bugün sevinmenizi beklerdim anlıyorum ki üzülüyorsunuz. Görüşlerimiz her ne olursa olsun ortak paydamızın sağlıklı ve huzurlu bir yaşam olduğunu son iki yılda tüm dünya ile birlikte en unutulmaz şekilde tekrar öğrendik. Küresel salgın, güvenli ve erişilebilir sağlık hizmetlerinin değerini anlamamıza vesile oldu."

Bakanlığın verdiği tüm hizmetlerin salgın sürecinde de kesintisiz devam ettiğini dile getiren Koca, bugün komisyonda yapılacak her değerlendirmeyi vatandaşlara sunulacak hizmetlerin kalitesini artırmak için bir fırsat olarak gördüğünü belirtti.

Etiketler : Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Mehmet Bekaroğlu yerli inaktif Kovid-19 aşısı TURKOVAC
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX