0530 708 54 54
0530 708 54 54
12 Ocak 2018 Cuma 00:00:00 - Güncelleme:12 Ocak 2018 Cuma 01:25:00

ABD’nin vekili CHP’li Yılmaz 

Türkiye’nin Afrin’e yapacağı operasyon ABD ve PKK’lı teröristler kadar CHP’yi de tedirgin ediyor. CHP’li Yılmaz, Türk ordusuna destek verecek ÖSO birliklerini ‘terörist’ ilan etti.   

Suriye’de ABD’nin terör örgütleri DEAŞ ve PKK ile kurduğu kirli ittifakı Türkiye bozdu. Ankara yönetimi, Afrin’deki terör mevzilerine karşı yapılacak askeri harekata hazırlık için sınır hattına askeri yığınak yapmayı sürdürüyor. Suriye’de görev yapan Mehmetçik ise nokta operasyonlar için bir yandan bilgi ve istihbarat çalışması yaparken, harekat planı üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. 

MUHALİF BİRLİKLER BİRLEŞTİ

PKK/PYD’nin Suriye kolu YPG’yi bitirecek hamleleri hem askeri hem siyasi olarak atan Türkiye’nin, rejim muhaliflerinden oluşan Özgür Suriye Ordusu’na desteği de devam ediyor. TSK’nın desteğiyle İdlib’deki muhalifler tek çatı altında toplandı. ÖSO birlikleri, Türk ordusunun Afrin’e gerçekleştireceği operasyona güneyden destek verecek. Bölgede terör örgütlerini destekleyerek hesaplar yapan ABD’nin tüm planlarını Türkiye’nin bu adımı yerle bir etti. 

SENARYOLAR BOŞA ÇIKTI

Washington yönetimi, Türkiye sınırında PKK’lı teröristlerden oluşan sözde düzenli ordu 'ardından da ‘terör devleti’ oluşturmayı hedefliyor. Geçtiğimiz günlerde CIA’nin PKK’lı 400 teröriste özel eğitim verdiği ortaya çıkmıştı. ABD’nin bu hain ve kanlı stratejisine Türkiye’nin engel olması' beraberinde birçok provokasyonu getirdi. Ankara yönetimiyle, Rusya ve İran karşı karşıya getirilmeye çalışıldı. 3 ülkenin kararlı duruşu ABD’nin tüm senaryolarını boşa çıkardı. ABD bölgeyi ateş çemberine çevirmek için elinden geleni ardına koymuyorken, CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz da skandal açıklamalarda bulundu. 

TBMM'DE AVUKATLIĞA SOYUNDU

Yılmaz, Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında ABD’nin avukatlığına soyundu. Dışişleri Komisyonu toplantısında CHP’li vekil, Türk ordusunun Afrin operasyonuna güneyden destek verecek olan ÖSO kuvvetlerini ‘terörist’ ilan etti. Bununla da yetinmeyen Yılmaz, Türkiye’nin Suriye’de savaşın bitirilmesi için üstlendiği garantörlük sıfatını eleştirdi. CHP Genel Başkan Yardımcısı, Soçi mutabakatını hedef alan açıklamalarda bulundu. 

KANDİL YİNE AKIL VERDİ

PKK elebaşı Bese Hozat, TSK'nın düzenlediği askeri operasyonlara karşı CHP'nin kendilerine yardım etmelerini istedi. 

TSK terör örgütü PKK'ya karşı düzenlenen operasyonlara kötü hava şartlarına rağmen ara vermedi. Kullanılan SİHA ve İHA'larla terör örgütlerine karşı ağır darbeler vuruldu. Zaman zaman CHP tarafından SİHA'ların kullanılmaması gerektiği konusunda çıkışlar gelse de SİHA'ların uçuş süreleri 2017'de bir önceki yıla göre yaklaşık 14 kat arttı, 405 terörist etkisiz hale getirildi. 

İTTİFAK ÇIKIŞI

Kandil’de büyük korku yaşayan PKK elebaşı Bese Hozat, diğer hainler gibi yine CHP’ye akıl verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Devlet Bahçeli'nin kurduğu ittifak doğrultusunda savaş politikalarının geliştirildiğini savunan terörist başı, operasyonların durdurulması için CHP'den yardım istedi.

BÜYÜK PANİK

Konuşmasının büyük bir bölümünde CHP'yi eleştiren Hozat, “Dokunulmazlıkların kaldırılması, sınır ötesi operasyonlar, PKK'ya dönük operasyonlar, CHP bunların hiçbirine engel olamadı. CHP içerisinde direnen, mücadele eden muhalefet eden bir kesim var. Şimdi tamamen bunları sindirmek için ve teslim almak için CHP'ye baskı yapılıyor” diye konuştu. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX