0530 708 54 54
0530 708 54 54
25 Ocak 2019 Cuma 08:00:00 - Güncelleme:25 Ocak 2019 Cuma 08:54:00

Ekonominin yıldızı 2019'da parlayacak

Davos’ta önemli mesajlar veren Hazine Bakanı Albayrak, Hazine yönetiminde aktif ve agresif olunacağını söyledi. İlk çeyrek verilerinin pozitif olduğunu belirten Albayrak,  “2019 bizim için çok iyi bir yıl olacak” ifadesini kullandı. 

Dünya Ekonomik Forumu (WEF) kapsamında Davos’ta bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, bölgede bir televizyon kanalına ekonomiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Kaliteli bir büyümeye odaklanıldığını, şu ana kadar stratejinin iyi gittiğini vurgulayan Hazine Bakanı Albayrak, “Büyüme, yumuşak iniş stratejisini ortaya koyuyor” dedi. 

BEKLENEN BÜYÜME GERÇEKLEŞECEK 

2018'in dünya piyasaları ve Türkiye için ilginç bir yıl olduğunu söyleyen Bakan Albayrak “Eylülde yeni ekonomi programı açıklandı. Verdiğimiz sözleri gerçekleştirdik. Planlarımız güzel bir şekilde ilerliyor. 2019 bizim için çok iyi bir yıl olacak gibi görünüyor. Büyümede yavaşlama göreceğiz ama resesyon olmayacak. Tüm belirsizliklerin zaman içinde azalacağını düşünüyorum, büyümemiz planladığımız yönde ilerleyecektir. Şu an olmamız gereken yoldayız” diye konuştu. Albayrak, Türkiye'nin Hazine yönetiminde ise aktif ve agresif olacağını söyledi. 

ÜÇ ÖNEMLİ KONU VAR 

Albayrak, bütçe disiplini, enflasyonla mücadele ve cari açığı azaltma konusunda hassas olduklarını bildirdi. Berat Albayrak, enflasyonun yüzde 25'lere çıktığını ama şu an hedefe doğru gittiğini, son aylarda cari fazla verildiğini dile getirdi. İlk çeyreğin Türkiye için beklenenden iyi başladığını belirten Albayrak, kaliteli büyümeye odaklandıklarını ifade ederek “Türkiye çok dinamik bir ülke, iyi bir dönemdeyiz, stratejik avantajlarımız var. Küresel ticaret ortamında rekabetçi fırsatlara odaklanıyoruz” ifadelerini kullandı. 

BÜTÜN KAYGILAR GİDERİLDİ

6 ay önce “bütçe disiplini”, “cari denge” ve “enflasyonla mücadele”  endişeleri olduğunu hatırlatan Albayrak, bu konularda bütün kaygıların giderildiğini söyledi. Albayrak bir soru üzerine, 2019 bütçesinin kendileri açısıdan çok daha rahat bütçe olacağını ve 2019 bütçesinde tek seferlik gelir öngörmediklerini aktararak “Cari dengenin çok daha hızlı toparlandığını görmeye başladık” diye konuştu.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX