0530 708 54 54
0530 708 54 54
11 Ocak 2019 Cuma 08:00:00 - Güncelleme:11 Ocak 2019 Cuma 08:00:00

20 milyarlık destek paketi

Hazine Bakanı Albayrak, KOBİ’ye ilaç olacak destek paketini açıkladı. İşletmeler ilk 6 ay geri ödemesiz, yüzde 1.54 faizle, 13 bankadan kredi kullanabilecek. Böylece, piyasaya 20 milyar liralık finansman sağlanacak.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, KOBİ Değer Kredisi Tanıtım Toplantısı’nda yaptığı konuşmada, son dönemde özellikle dar gelirli, asgari ücretli, işveren, esnaf, KOBİ ve sanayiciler için çok güzel adımlar atıldığını belirterek, peş peşe devreye alınan bu paketlerle ekonomide meydana gelen dalgalanmaların, Türkiye ekonomisine ve millete, buna bağlı olarak sektörlere ve reel sektöre etkisini ortadan kaldırmaya adım adım devam ettiklerini söyledi. KOBİ alacak sigortasının hemen ardından, yine KOBİ’lere 13 bankanın inisiyatifiyle gerçekleştirilecek KOBİ Değer Kredisi’nin tanıtımı için bir araya gelindiğini ifade eden Albayrak, şunları kaydetti: 

AZAMİ BİR MİLYON LİRA 

“Reel ve özel sektör yaşayacak ki, güçlü ve sağlam temel üzerine işini inşa edecek ki bankacılık sektörü de bu güçlü temel üzerine daha da güçlü yükselebilsin” diyen Albayrak, “İşte KOBİ Değer Kredisi adını verdiğimiz bu paketiyle imalat ve ihracat sektöründeki işletmelere azami 1 milyon TL, diğer ticaret ve hizmet sektörlerindeki firmalara azami 500 bin TL’lik kredi verilecek. Bu da kabaca asgari 20 ila 40 bin adet işletmemize, minimum dokunacağız demektir. 6 ay ana para ödemesiz, toplam 36 ay vadeli ve aylık 1,54 faiz oranıyla bu kredi, katılımcı bankalarımız tarafından kullandırılacak. Toplamda 20 milyar TL’lik bu paketin tüm KOBİ’lerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı. 

EKONOMİYE GÜVEN TAM 

Dengelenme sürecinin başarısını ortaya koyan uluslararası tahvil ihracını gerçekleştirdiklerini anlatan Albayrak, “Hazine Finansman Programı çerçevesinde, uluslararası sermaye piyasalarında dün 2 milyar dolar tutarında Nisan 2029 vadeli bir tahvil ihracını başarıyla tamamladık. İhraca yatırımcılardan gelen 5 milyar doların üzerindeki talep bu küresel piyasalarda Türkiye ekonomisinde ortaya koyduğumuz güçlü ve istikrarlı söyleme sağlam cevaplar, refleksler aldığımızı gösteriyor. Bu ihraçla 2019 yılında uluslararası piyasalardan sağlamayı planladığımız 8 milyar dolar tutarındaki dış finansmanın 2 milyar dolarlık kısmını tamamlamış olduk” diye konuştu. Albayrak, 10 yıl vadeli bu ihraca, ihraç tutarının 2,5 katından fazla talep gelmesinin, ekonominin güçlü temellerine ve uygulamaya koydukları politikalara, yatırımcıların duyduğu güveni bir kez daha ortaya çıkardığını aktararak, güvenli adımlar atıp, bu güveni ortaya koydukça, bu sürecin güçlü ve güvenilir şekilde devam edeceğini dile getirdi.  

Kampanya künyesi katılımcılar 

Şekerbank 

Ziraat Katılım 

Yapı Kredi 

Vakıf Katılım 

Halkbank 

Türk Ekonomi B. 

Ziraat Bankası 

Vakıfbank 

Garanti Bankası 

QNB Finansbank 

Denizbank 

AlternatifBank 

Albaraka Türk 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX