0530 708 54 54
0530 708 54 54
17 Nisan 2017 Pazartesi 10:31:00 - Güncelleme:17 Nisan 2017 Pazartesi 11:10:00

Dünyada önde gelen gazete manşetleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın zaferini konuşuyor! 'Erdoğan ikinci Fatih Sultan Mehmet'

Gazete manşetleri Erdoğan'ı konuşuyor! İngiliz gazetesi The Times, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın zaferini manşetten gördü. İstanbul'un Kasımpaşa ilçesindeki atmosferi "Adını vermek istemeyen yaşlı bir adam cebinden bir fotoğraf çıkararak, 'Bu kim biliyor musun?' diye soruyor. Fotoğraf 1453'te İstanbul'u fetheden Fatih Sultan Mehmet'e ait. Arkasını çevirdiğindeyse Erdoğan'ın fotoğrafı var. Erdoğan için 'O ikinci Sultan Mehmet' diyor" satırlarıyla okuyucularına aktardı.

 

Dünya manşetleri Erdoğan'ın zaferini konuşuyor. İşte o gazete manşetleri... İngiliz The Times gazetesi, Türkiye'deki referandum haberini ilk sayfasında İstanbul'da çekilmiş bir kutlama fotoğrafıyla duyurdu. Gazete, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir zafer kazandığını belirtti. The Times'ın İstanbul muhabiri Hannah Lucinda Smith, Erdoğan'ın büyüdüğü İstanbul'un Kasımpaşa   ilçesindeki kutlamaları şu satırlarla aktardı:

 

ERDOĞAN 2. SULTAN MEHMET

"Sonuçlar gelirken, Erdoğan'ın halen kahraman olarak görüldüğü Kasımpaşa'da bir kahvehanede erkekler toplanmış. Sürücüler arabalarına astıkları ve Erdoğan'ın portresinin olduğu bayraklarıyla korna çalıyor. Adını vermek istemeyen yaşlı bir adam cebinden bir fotoğraf çıkararak, 'Bu kim biliyor musun?' diye soruyor. Fotoğraf 1453'te İstanbul'u fetheden Fatih Sultan Mehmet'e ait. Arkasını çevirdiğindeyse Erdoğan'ın fotoğrafı var. Erdoğan için 'O ikinci Sultan Mehmet' diyor."

 

The Guardian: Fark Erdoğan'ın beklediğinden daha az

The Guardian gazetesinin bugünkü manşetinde de  Türkiye var. Oyların yeniden sayılması için yapılan çağrıyı öne çıkaran The Guardian, spotta Ak Parti ve liderinin tarihi referandumdan zaferle çıktığına yer verdi.

 

Gazetenin Orta Doğu muhabiri Martin Chulov, referandumdaki farkın Erdoğan'ın beklediğinden daha az olduğunu belirtiyor. Chulov, modern Türkiye'nin yüz senelik ömründe 2016'nın belki de 'en çarpıcı ve baş döndürücü' yıl olduğunu dile getirdiği yazısında Cumhurbaşkanı'nın 2034'e kadar görevde kalabileceğini aktardı.

 

Le Figaro: Avrupa ve Ankara arasında yeni dönem

Fransız Le Figaro gazetesi, referandum sonucunu birinci sayfadan duyurdu. Haberde, "Cumhurbaşkanı Erdoğan az farkla zafer kazandı. Türkler, Erdoğan’ın yıllardır hayal ettiği başkanlık rejimi liderlerine destek verdiler, 90 yıllık parlamenter sistemden sonra, Anayasa’da 18 maddede değişiklik öngören referanduma yüzde 51,3 oyla evet dediler" ifadeleri yer aldı.

 

Referandumu birçok haberle sayfalarına taşıyan gazete, "Katılım, konunun ciddiyetini anlayan bir seviyede gerçekleşti. Yurt dışındaki Türkler dahil 58 milyon seçmen oy kullandı" diye yazdı.

 

Bir başka haberde ise, "Avrupa ve Ankara arasıda yeni bir dönem başlıyor" başlığı kullanıldı. İdamın geri getirilmesini değerlendiren Le Figaro, "Avrupa için, böylesi bir adım üyelik görüşmelerine son verecek adımın atılması anlamına geliyor. Avrupalılar Türk problemi karşısında bölünmüş durumda. Referandum tartışması Mart ayında Hollanda gündeminin merkezine oturdu. Avusturya gibi bazı ülkeler, Türkiye ile müzakerelerin kesilmesini istiyor. Angela Merkel ise temkinli. Türkiye ile ilişkilerin kopmasını istemiyor. Cumhurbaşkanlığı seçimlerine kilitlenen Fransa’ysa bu konuya girmekten kaçınıyor" dedi.

 

Liberation: Memnun ama muzaffer değil

Sol eğilimi Liberation gazetesi, haberinde "AKP seçmeni memnun ama muzaffer değil" yorumunu yaptı.

 

Le Monde: Kıyasıya yarış

İnternet sayfasından canlı bağlantılarla aktaran Le Monde gazetesi, kıyasıya yarışın sonunda 'evet'in galip geldiğini aktardı. Gazete, Avrupa’daki Türklerin referanduma kitlesel bir destek verdiklerini, buna karşılık küçük sayıda nüfusu bulunan Amerika'daki Türklerin çoğunlukla 'Hayır' dediklerinin altını çizdi. Milliyet

 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX