0530 708 54 54
0530 708 54 54
16 Aralık 2018 Pazar 08:00:00 - Güncelleme:16 Aralık 2018 Pazar 08:00:00

Geri adım atmıyorlar

Akaryakıt zamlarına tepki olarak başlayan ancak daha sonra Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron yönetimine karşı isyana dönüşen Sarı Yelekliler hareketi, dün yine sokakları karıştırdı.

Hükümetin iptal çağrılarına rağmen Sarı Yelekliler 5. kez ülke çapında protestolar düzenledi. Daha önce mağaza ve işyerlerini yağmalayıp ateşe veren protestocular birçok kentte olay çıkardı. 

BAŞKENTTE HAYAT DURDU

Ülke genelinde yaklaşık 89 bin polis görev yaparken, Paris'i 8 bin polisle 14 zırhlı araç korudu. Gösteri nedeniyle başkentin ünlü Champs-Elysees Caddesi ve çevresindeki mağaza ve restoranlar kepenkleri indirirken, çok sayıda metro hattı da kapatıldı. Champs-Elysees ve Opera Meydanı'nda toplanan protestocular ara sokaklarda otomobilleri ateşe verdi, polisle çatıştı. 

KATILIM BU KEZ DAHA DÜŞÜK

Polis, taş atan göstericilere biber gazı ve plastik mermiyle müdahale etti. Bu sırada gözünden yaralanan bir gösterici ambulansla hastaneye kaldırıldı. Olaylarda 95 kişi gözaltına alındı. Polis, ülke çapındaki gösterilere 16 bin kişinin katıldığını duyurdu. Yetkililer son eylemlere katılımın diğerlerine oranla daha düşük olduğunu açıkladı. 17 Kasım’da başlayan gösterilerde şu ana kadar 4 kişi hayatını kaybederken, 4 bin 99 kişi gözaltına alındı, binden fazla kişi yaralandı. 

SKANDAL HABERE ÖZÜR 

Öte yandan ünlü haber kanalı BFM, Strazburg’da 4 kişiyi öldüren Cherif Chekatt’e düzenlenen polis operasyonunu ‘I Shot The Sheriff' (Şerifi vurdum) şarkısıyla duyurdu. Durumu fark eden Fransızlar sosyal medya üzerinden kanalı protesto etti. Gelen eleştiriler üzerine kamuoyundan özür dileyen BFM yönetimi, duruma sebep olan personeli bulmak üzere kanal içerisinde soruşturma başlatıldığını açıkladı. Chekatt, perşembe günü düzenlenen operasyonla öldürülmüş, saldırıyı DEAŞ üstlenmişti. 

Kendilerine “Kırmızı Başlıklı Kızlar” adını veren yarı çıplak göstericiler Sarı Yelekliler’e destek verdi. 

Paris yine karıştı 

Fransa’da hükümetin çağrısına rağmen 5. kez sokaklara inen Sarı Yelekliler, ülkede hayatı durdurdu. Paris’te polisle çatışan protestocular, yine otomobilleri ateşe verip mağazaları yağmaladı

Strazburg’taki Yahudi mezarlığına Nazi işaretleri çizildi. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX