0530 708 54 54
0530 708 54 54
23 Ocak 2018 Salı 15:23:00 - Güncelleme:23 Ocak 2018 Salı 15:37:00

ABD Savunma Bakanı Mattis Türkiye'nin operasyonlarından rahatsız: Dikkatimizi dağıtıyor

ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, Afrin operasyonuyla ilgili yeni bir açıklama yaptı. Mattis, ''Türkiye'nin operasyonları, DEAŞ'ın yenilmesinin garantiye alınması çabalarından dikkati dağıtıyor. Şu an onlara odaklanmadığımız için DEAŞ ve Kaide bu durumdan istifade edebilir'' dedi.

"Kuduz köpek" lakaplı Mattis ''Türkiye'nin Suriye'deki operasyonları, DEAŞ'ın yenilmesinin garantiye alınması çabalarından dikkati dağıtıyor'' dedi.

ABD Savunma Bakanı, Türkiye'nin Afrin'e yönelik Zeytin Dalı harekatıyla ilgili DEAŞ'la savaşı sekteye uğrattığı uyarısı yaptı. DEAŞ'ın yenilgiye uğratılmasına yönelik uluslararası çabalara odaklanılması gerekirken Afrin operasyonunun dikkati dağıttığını öne süren Mattis, Afrin'de ve Suriye'nin başka yerlerinde insani krizi daha kötüleştirme riski yarattığını da iddia etti. 

'DEAŞ VE KAİDE'YE YARAR'

Sınırları içinde PKK ile mücadele eden Türkiye'nin güvenlik endişelerini ABD'nin anladığını ve paylaştığını söyleyen Pentagon şefi, ancak Afrin'de şiddetin baş göstermesinden DEAŞ ve Kaide'nin faydalanabileceğini savundu:

''Şu an onlara odaklanmadığımız için DEAŞ ve Kaide bu durumdan istifade edebilir.'' 

Mattis, açıklamalarını Endonezya ziyaretinde kendisine eşlik eden gazetecilere yaptı. Sputnik

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX