0530 708 54 54
0530 708 54 54
17 Nisan 2016 Pazar 00:00:00 - Güncelleme:17 Nisan 2016 Pazar 01:38:00

Altı maddede FETÖ darbe planı 

Bir zamanlar dillerinden sivil demokrasi, vesayetle savaş, açık toplum palavraları düşmeyen FETÖ’cü güruhun bugünlerde 27 Mayıs ve askeri darbe şakşakçılığı yapması oldukça gülünçtür.

Bir zamanlar dillerinden sivil demokrasi, vesayetle savaş, açık toplum palavraları düşmeyen FETÖ’cü güruhun bugünlerde 27 Mayıs ve askeri darbe şakşakçılığı yapması oldukça gülünçtür.  “Darbeye dur de” diyorlardı, “En kötü sivil rejim en iyi askeri rejimden iyidir” diye akıl veriyorlardı, ordu ve asker hakkında en ufak olumlu bir ima bile onlar için ”asker postalı yalamakla” eş değerdi. Ne oldu da 27 Mayıs’a sardırdılar? 

Ünlü filozof Hegel, “Tarihte bazı olaylar iki kez tekrarlanır” der, “Birinci kez bir dram olarak ikinci kez ise acıklı bir güldürü olarak”. Ülkeyi ancak ikinci bir 27 Mayıs’ın rahatlatacağını iddia eden FETÖ’cülerin durumu işte tam da böyle, trajikomik bir hâldir. 
FETÖ ve etrafındaki liberaller insanların askeri darbelere karşı olan tepkisini çok iyi istismar etmişlerdi. Çok yönlü çalışıp, hem dini hassasiyetleri, hem liberal Batı özentisini, hem de bölücü akımları senkronize biçimde kullanmışlardı. Şimdi işler sarpa sarınca devlet içinde yerleştirdikleri hainlerle son bir huruç harekâtı peşindeler. 

Önce bulanık hava 

Planın birinci kademesi şudur:  Önce TSK yönetiminde FETÖ’cüler olduğu iddiasıyla orduyu yıpratmak, bazı askerlerin üst kademeye danışmadan Rus uçağını düşürdüğünü iddia ederek Genelkurmay ile hükümetin arasını açmak, her gün şehitlerin geldiği bir ortamda orduya her fırsatta saldırarak bulanık ve belirsiz bir atmosfer yaratmak. 

"PKK Suriye’ye"

İkinci kademe şöyledir: PKK’nın kuvvetlerini Suriye ve Irak’a çekmesini gerçekleştirmek, bu bahaneyle Batı eliyle hükümete baskı yaparak operasyonları durdurtmak, PYD’ye karşı daha yumuşak bir tavır elde etmek, tüm bu girişimlere tepki verecek olan vatansever subayları kışkırtarak, orduda itiraz seslerinin yükselmesini sağlamak. 

Gezi yeniden 

Üçüncü aşama ise şöyle geliştirilmek isteniyor:  Doğudaki yeni bir eylemsizlik ortamında o güne dek terör saldırıları nedeniyle kitle eylemleri düzenlemekte tereddüt eden sol kesimleri metropollerde sokağa dökmek, utangaç FETÖ’cü yazarların gösterdiği istikamette mezhepçileri kışkırtmak, etnikçi-mezhepçi ideolojilerle CHP-HDP aksı oluşturmak, bu şekilde “Her yer Gezi” sloganını hayata geçirmek. 

Fitne 

Dördüncü etap şu şekilde planlanıyor: AK Parti içinde terör, dokunulmazlık, güvenlik önlemleri, casusluk ve yıkıcı propagandayla mücadele konularında fitne çıkarmak, yeni FETÖ medyasını ve yeni FETÖ liberallerini devreye sokarak hükümeti etkisiz kılmak, Cumhurbaşkanını tecrit etmek. 

Türk-Kürt 

Beşinci kategori eylemler dizisinde şunlar öngörülüyor: Kumpaslarla ele geçirilmiş olan MHP militanlarını memleketçi çizgiden saptırıp fanatikleştirmek ve ülke çapında Kürt-Türk kavgası başlatmak amaçları gözetiliyor. 

Huruç 

Altıncı ve son aşamayı tarif etmek için hainlerin arzuladığı nihai Türkiye tablosunu çizebiliriz: Metropollerde çapulcu eylemler son hızıyla devam eder, bazı mahallelere girilemez, Orta ve Batı Anadolu’da Türk-Kürt çatışmaları, bazı büyük şehirlerde ve Doğu Anadolu’da Alevi-Sünni çatışmaları yaşanır. Güneydoğu’da “masaya yeniden dönme” konuşulur, PKK eylem yapmaz görünür ama yeniden ve bu kez ağır silahlarla silahlanır. PYD, Suriye sınırının hemen ötesinde Batı’nın desteğiyle güçlü bir yapılanma oluşturur, hükümet etkisiz kalır ve demokrasi tartışmalarıyla vakit öldürür, bu arada sınır bölgelerinde birden PKK saldırıya geçer. İşte bu durumda ordu içinde alt kademelerde yuvalanmış ve sayıları çok az olan FETÖ’cu unsurlar harekete geçer, ABD’nin desteğiyle ve bir kısım “ağır abilerin” de yardımıyla ortaya çıkan bazı generaller darbe yapar. Gülen de Esenboğa’da bir mehdi gibi zuhur eder. İşte hayal budur. 

Aç FETÖ darı ambarında 

Ancak hayaller Türkiye’ye darbe ise gerçekler istismarcılara ve bölücülere darbe olacaktır. Bu tür bir macera binlerce FETÖ’cü ve liberal destekçilerinin bir anda toplanması ve doğacak teyakkuz ortamında PKK’nın ve PYD’nin de ani darbeler yemesi sonucunu verecektir. Uyuyan güzellerin saptanması, FETÖ şebekesinin tamamen deşifre olması ve paralel yapıya kesin olarak neşter vurulabilmesi için böyle bir teşebbüs yararlı bile olabilir.   İlk bakışta bir miktar ürkütücü gelse de aslında bu plan oldukça gülünçtür, beş benzemezden hiçbir zaman kuvvetli bir pozisyon elde edilemez. FETÖ ve çevresindekiler yapabilselerdi bu plandan çok daha basitini 7 Haziran ila 1 Kasım arasında uygulayabilirlerdi. CHP, HDP ve MHP’yi bir araya getirebilselerdi zaten zaferi kazanmış olacaklar, huruç harekâtına, 27 Mayıs’a ya da benzer maceralara hiç gerek olmayacaktı. İşte darbe teşebbüsünün gülünç, FETÖ’cü aydınların da son derece acınacak halde olduklarının ispatı buradadır.  

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX