0530 708 54 54
0530 708 54 54
25 Mayıs 2019 Cumartesi 08:00:00 - Güncelleme:25 Mayıs 2019 Cumartesi 08:36:00

Sahte doktordan tüp bebek vurgunu

Mersin’de kendisini doğum uzmanı olarak tanıtıp, tüp bebek tedavisi için gelen hastalara içeriği bilinmeyen bir sıvı enjekte eden kişi yakalandı. Sahte doktorun, 6 kadını 16 nin TL dolandırdığı ortaya çıktı. 

Akdeniz ilçesinde çocukları olmayan Suriye uyruklu 6 çift 3 ay önce, kendisini ’kadın hastalıkları ve doğum uzmanı doktoru’ olarak tanıtan Mubarak A’nın, sözde muayenehanesine gitti. Sahte doktor, tedavi masrafı adı altında kişi başı 2-3 bin lira aldığı kadınlara, içeriği bilinmeyen bir sıvı enjekte etti. 

'ŞİŞLİK DEĞİL BEBEK' DEDİ 

Bir süre sonra kadınların vücutlarında şişikler meydana gelirken Mubarak A, şişkinliğin hamilelik belirtisi olduğunu söyledi. Durumdan şüphelenen kadınlar polise başvurdu. Soruşturma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı Yankesicilik-Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, mağdurların verdiği adrese operasyon düzenledi. Muayenehaneyi boşalttığı belirlenen Mubarak A, kısa süre sonra yakalandı. 

KARTVİZİT BASTIRMIŞ 

Zanlının diplomasının olmadığını ve doktormuş gibi kartvizit bastırdığını belirleyen ekipler, sözde muayenehane de bazı tıbbi malzemeler ele geçirdi. Ailelerden toplamda 16 bin lira aldığı tespit edilen şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede tutuklandı. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX