0530 708 54 54
0530 708 54 54
21 Ocak 2019 Pazartesi 08:00:00 - Güncelleme:21 Ocak 2019 Pazartesi 08:21:00

Liseyi bitirenin işi hazır

Yeni eğitim sisteminde, öğrencilerin üniversiteye gitmesine gerek kalmadan istihdam edilebilmesi için iş garantili liselere ağırlık verilecek. 

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 2023 eğitim vizyonuyla ilgili 3 yıllık bir altyapı çalışması hazırladıklarını belirterek yeni dönemde iş garantili liselere ağırlık verileceğini söyledi. Türkiye'de üniversiteyi bitirmenin iş istihdamı olarak görüldüğünü ifade eden Bakan Selçuk ‘’Herkesin üniversite okumasına gerek kalmadan liseler açıyoruz. ASELSAN, ODTÜ ile sürekli çalışmalar yapıyoruz. İş garantili liseler açıyoruz. Türkiye'de üniversiteyi bitirmek, iş istihdamı olarak görülüyor. Bunu değiştirmek istiyoruz’’ dedi. 

DERS SAYISI YARIYA İNECEK 

Öğrencilerin şikayetçi olduğu ders sayısının azaltılması için de çalışma yaptıklarını belirten Milli Eğitim Bakanı “Liselerde 15-16 ders var. Yarı yarıya düşecek. Önümüzdeki eğitim yılında buna başlayacağız. Yeni Zelanda ve Japonya'da lisede 5-6 ders varsa, sonrasında uzmanlaşıyorsa bunu burada da başarmalıyız’’ şeklinde konuştu. 

YÖNETİCİ SINAVLARI NİSANDA 

Pedagojik formasyona ilişkin de bilgi veren Selçuk, “Pedagojik formasyon kalkacak. Bu kalktığı için biz sadece atamasını yaptığımız öğretmenlere formasyon vereceğiz” dedi. Bakan Selçuk,  yönetici eğitimi ve atanmasına ilişkin geçen hafta bir yönetmelik çıktığını anımsatarak, nisan ayında bir yöneticilik sınavı yapılacağını, müfredat değişikliğinden önce öğretmen eğitiminin tamamlanacağını belirtti. 

LGS'DE SÜRPRİZ YOK 

Bakan Ziya Selçuk, herkesin merak ettiği Liselere Geçiş Sistemi’nde (LGS) değişiklik yapılıp yapılmayacağıyla ilgili ‘ Sınavın adını ya da sistemini değiştirmiyoruz. Bizim bu sene değişiklik yapmaya ihtiyacımız yok. Bazı dedikoduları görüyorum. LYS değişiyor gibi. Biz çocuklarımıza sürpriz yapmayacağız. Düzenlemede bazı sıkıntılar var, onu düzelteceğiz. Aileler ve çocuklar rahat olsun. Bu yüzden örnek soruları veriyoruz. Sayısal kısımda süreyi 20 dakika uzatıyoruz. Zamanla sınavla öğrenci alan okullar ve aradaki fark azalacak’’ dedi. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX