0530 708 54 54
0530 708 54 54
21 Ağustos 2018 Salı 00:00:00 - Güncelleme:21 Ağustos 2018 Salı 00:00:00

Büyük buluşma

Hac ibadetini yerine getirmek için kutsal topraklarda bulunan milyonlarca Müslüman, Arafat Vakfesi'nde bir araya geldi. Milyonlar, İslam aleminin birlik ve beraberliği için dua etti. 

Her dil, renk ve ırktan Müslüman hacı adayları, Arafat Vakfesi'nde bir araya gelerek birlik ve beraberlik için saatlerce dua etti. Öğle ve ikindi namazının birleştirilerek kılınmasından sonra, Arafat'taki milyonlar gözyaşları içinde ellerini semaya açarak dualar etti. 

NAMAZDAN SONRA YOLA ÇIKTILAR 

Türk hacı adaylarının Arafat'taki heyecanı ise sabah ezanından önce başladı. Kılınan namazın ardından tekbirler, telbiyeler, ilahiler ve kasideleıie devam eden Arafat'taki ibadet, öğle vaktine kadar sürdü. Ellerin semaya açıldığı anda Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da Vakfe duasına başladı. 80 bini aşkın Türk hacı adayı da ellerini açarak 'amin' dedi. Erbaş, hacıları Kabe-i Muazzama'ya kabul eden Allah’a şükrederek ve Hazreti Muhammed Aleyhisselama salat ve selam ederek duasına “ Milletimizi harici düşmanlardan emin eyle, çeşitli bahanelerle ülkemize saldıranlara fırsat verme. Zalimlerin, hainlerin, kâfirlerin kurdukları tuzakları kendi başlarına makus eyle Allah’ım” diye başladı. 

BİRLİK BERABERLİK DUASI 

Ali Erbaş, “Ahirette Muhammed Aleyhisselamın sancağı altında toplanmamızı nasib et” dedi. Vakfe duasında, “Canını Bedir'den Malazgirt’e, İstiklal Harbi'nden 15 Temmuz'da canlarını feda eden şehitlerimize rahmet eyle” diyen Diyanet İşleri Başkanı “Milletimizi harici düşmanlardan emin eyle, çeşitli bahanelerle ülkemize saldıranlara fırsat verme. Zalimlerin, hainlerin, kâfirlerin kurdukları tuzakları kendi başlarına makus eyle Allah’ım” duasında da bulundu. 

GÖZYAŞLARINI TUTAMADILAR 

Tüm müminlerin pişmanlıklarının ve tövbelerinin kabul olması için dua eden ve “Bizi dünyanın, eşyanın esiri olmaktan koru Yarabbi, pişmanlıklarımızı dualarımızı kabul eyle” tövbesinde de bulunun Erbaş’a Türk hacılar, gözyaşları içinde “Amin”  dedi. 

BUGÜN HACI OLACAKLAR

Müzdelife'de akşam ve yatsı namazlarını cem ederek kılan hacılar, Müzdelife vakfesinin ardından şeytan taşlamak için Cemerat bölgesine hareket ettiler. Şeytan taşlamanın ardından Mescidi Haram'a giderek Ziyaret Tavafı ve Sa'y görevini yapacak hacılar tıraş olarak ihramdan çıkacak. 

KABE’NİN ÖRTÜSÜ DEĞİŞTİRİLDİ 

İki milyona yakın hacı adayının Arafat'a çıktığı arife gününde, sabah namazının ardından Kabe'nin örtüsü değiştirildi. Mekke'deki bir fabrikada üretilen örtünün yapımında yaklaşık 700 kilogram saf ipek ile 120 kilogram altın ve gümüş iplik kullanıldı.  47 metre uzunluğundaki Kabe örtüsü, 4 parçadan oluşuyor. Örtünün üzerinde altın ve gümüşten işlenmiş ayet ve dualar bulunuyor. 

 

 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX