0530 708 54 54
0530 708 54 54
09 Kasım 2017 Perşembe 11:38:00 - Güncelleme:09 Kasım 2017 Perşembe 11:40:00

Pavelka: Şampiyonluk favorim Galatasaray

Kasımpaşa'nın Çek futbolcusu David Pavelka, Süper Lig'deki şampiyonluk yarışında Galatasaray'ı favori gördüğünü söyledi.

Milli maçlar sebebiyle lige verilen arada hazırlıklarını sürdüren  Kasımpaşa'nın 26 yaşındaki orta saha oyuncusu, AA muhabirine açıklamalarda  bulundu.

Pavelka, ligde geride kalan 11 hafta sonunda sezon başında  hedefledikleri pozisyonda olamadıklarını belirtti.

Kasımpaşa'nın yetenekli oyunculardan kurulu çok iyi bir kadroya sahip  olduğunu anlatan Pavelka, ligdeki şampiyonluk favorisiyle ilgili şu ifadeleri  kullandı:

"Galatasaray şu anda oldukça iyi gidiyor. Galatasaray'ın iyi bir form  durumu var. Aynı zamanda UEFA Avrupa Ligi'nde veya UEFA Şampiyonlar Ligi'nde de  oynamıyorlar. O yüzden şampiyonluk yarışında Galatasaray'ı şanslı görüyorum."

Beşiktaş'a övgü

David Pavelka, ligde şampiyonluk yarışında bu sezon Galatasaray'ı  favori görmesine rağmen Beşiktaş'a karşı oynamaktan daha fazla keyif aldığını  dile getirdi.

Çekya'dan Türkiye'ye gelmenin kendisi için zor bir karar olduğunu  anlatan orta saha oyuncusu, Süper Lig'de çok kaliteli takımlar bulunduğunu  aktardı.

Süper Lig'in ülkesinde fazla takip edilmediğini ve Kasımpaşa'ya  geldiğinde neyle karşılaşacağını bilmediğini vurgulayan Pavelka, "Süper Lig her  sene daha iyiye gidiyor. Ligdeki kalitenin üst düzey olduğunu düşünüyorum. Büyük  takımlar da maçlar kaybedebiliyor. Neden olduğunu bilmediğim bir şekilde  Beşiktaş'a karşı oynamaktan fazlasıyla keyif alıyorum. Bence ligdeki en iyi ve en  büyük takım Beşiktaş. Beşiktaş'a karşı oynamak daha fazla keyif veriyor." diye  konuştu.

Kasımpaşa'nın lige iyi bir başlangıç yaptığını ancak şu anda  bulundukları konumun beklentilerinin dışında olduğunu kaydeden Pavelka, şöyle  devam etti:

"Umarım bu kötü zamanları arkamızda bırakacağız. Daha iyi işler  yaparak hedeflediğimiz yere ulaşacağız. Çok tecrübeli bir takım değiliz. Aynı  zamanda şanssız anlar da yaşadık. Özellikle son dönemde takım olarak ne  yapabileceğimizi maçların  tamamında olmasa da bölüm bölüm gösterebildik ve  istediğimiz performansı sahaya yansıtabildik. Son dakikada yediğimiz goller ya da  bu yaşadığımız şanssız anlar hakkında kendimizi biraz daha geliştirebilir ve bunu  durdurabilirsek daha fazla puan kazanarak yukarılara doğru tırmanacağımıza  inanıyorum."

"Türkiye'nin Dünya Kupası'na katılamaması şaşırtıcıydı"

David Pavelka, Türkiye'nin 2018 FIFA Dünya Kupası'na katılamamasının  kendisini çok şaşırttığını söyledi.

Çekya'nın en iyi jenerasyonunun sonuna geldiğini ve bu sebeple yeni  oyuncularla yeni bir takım kurulduğunu ifade eden Pavelka, "Çekya bu yüzden Dünya  Kupası'na gidemedi belki ama Türkiye'nin Dünya Kupası'na katılamaması benim için  oldukça büyük bir sürpriz oldu. Türkiye'nin, bu kadar ünlü oyunculara sahipken  Dünya Kupası'na katılamaması beni şaşırttı." değerlendirmesinde bulundu.

 
VAR sistemi
Pavelka, hakem kararları ve Video Yardımcı Hakem (VAR) sistemi ile  ilgili olarak ise şunları kaydetti:
 
"Hakemlerin kötü kararlarından dolayı bazı puanlar kaybettiğimizi  düşünüyorum ama son karşılaşmada 2-0 öndeyken, farkı 3'e çıkaracak pozisyonları  da yakalamıştık. Maçı bitiremediğiniz zamanlarda böyle şeyler başınıza  gelebiliyor. Hakemlerde aynı futbolcular gibi saha içerisinde hatalar  yapabiliyor. Eğer Video Yardımcı Hakem sistemi hakemin hata yapmasını  engelleyecekse, kullanılması gerektiğini düşünüyorum."

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX