0530 708 54 54
0530 708 54 54
31 Temmuz 2021 Cumartesi 07:26:00 - Güncelleme:31 Temmuz 2021 Cumartesi 07:26:00

Sıcak havada maske takmanın formülü

Dermatoloji Uzmanı Dr. Serpil Özyılmaz, sıcak havada maske kullanıma bağlı olarak cilt problemlerinde bir artış yaşandığına dikkat çekti.

Sıcak havada maske kullanıma bağlı olarak cilt problemlerinde bir artış yaşandığına dikkat çeken Dermatoloji Uzmanı Dr. Serpil Özyılmaz, "Maskeyi kullanmak zorundayız, bunun tartışması mümkün değil. O nedenle kişi yaz döneminde maskenin altına nemlendirici krem uygulamamalı. İhtiyaç dahilinde maskeyi kullanıp diğer alanlarda yüzünü dinlendirmeli" dedi. Yaş grubu ayırt etmeksizin birçok kişide akne şikayetlerinin görülebildiğini hatırlatan Uzm. Dr. Serpil Özyılmaz, "Eskiden sadece ergenlik döneminde gördüğümüz akneyi maske kullanımına bağlı olarak ileri yaşlarda görmekteyiz. Aknenin yanında yüz bölgesinde alerjik reaksiyonları daha fazla görüyoruz. Kişi ihtiyaç dahilinde maskeyi kullanıp diğer alanlarda yüzünü dinlendirirse daha sağlıklı olacaktır. Maskeyi çıkardıktan sonra ise yüzünü cilt tipine uygun bir temizleyici ile temizleyip yatmadan önce uygun nemlendirici kullanabilir. Bu ihtiyacını sabah nemlendirici değil güneş koruyucu olarak karşılamalıdır" ifadelerini kullandı.

Etiketler : sıcak hava maske sağlık haberleri
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX